Quantcast

Erkės jau kelia pavojų

Pajūrio gyventojus puola erkės, nors didžiausio jų aktyvumo tikimasi tik po kelių savaičių. Į sveikatos priežiūros specialistus jau kreipiasi nuo šių pavojingų gyvių nukentėję žmonės.

Pirmosios erkės uostamiesčio apylinkėse buvo užfiksuotos maždaug kovo viduryje. Besikeičiant orams, registruojamas augantis šių pavojingų kraujasiurbių aktyvumas.

"Savaitgalis, buvo šilta. Žmonės išėjo į miškus, į laukus, todėl jos ir "pasivaišino", – situaciją linksmai apibendrino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Vilija Pečkauskienė.

Nors pavasariškų dienų, viliojusių miestiečius į gamtą, ir nebuvo itin daug, tačiau jau užfiksuoti penki atvejai, kai žmonės susirgo erkių platinamomis ligomis. Su Laimo liga teko kovoti trims asmenims.

Praėjusios savaitės pabaigoje vertintas erkių aktyvumas. Viename kilometre Pajūrio regioniniame parke aptikta 14 nimfų ir keturios suaugusios erkės.

V.Pečkauskienės teigimu, šie skaičiai – ne itin dideli.

"Joms dar nėra pakankamai šilta, be to, trūksta ir maisto – gamtoje dar maža žmonių. Šiltas buvo tik šis savaitgalis, o prieš tai vyravo gana vėsūs orai", – paaiškino vyriausioji specialistė.

Pasak pašnekovės, tradiciškai daugiausia erkių fiksuojama gegužės pabaigoje ir birželio pradžioje.

Sveikatos specialistai pripažįsta, kad žmonės gana aktyviai skuba skiepytis. Teigiama, jog pati populiariausia mokama vakcina ir yra nuo erkinio encefalito.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento duomenimis, per pirmąjį šių metų ketvirtį nuo erkinio encefalito pasiskiepijo jau 513 gyventojų, dauguma jų – suaugusieji.


Šiame straipsnyje: erkėsLaimo liga

NAUJAUSI KOMENTARAI

vartotojas

vartotojas portretas
kazin kiek skiepai kainuoja:) parasykit kokia skiepu sudetis? ar nezinot nu negali buti :)

To dievobaimingas ir europietis

To dievobaimingas ir europietis portretas
Ka rukai?

To Dievobaimingas katalikas ir Europietis

To Dievobaimingas katalikas ir Europietis portretas
teesie Tavo valia kaip danguje, taip ir žemėje!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių