Quantcast

Eismas šiaurės rage varo į neviltį

Klaipėdiečiai piktinasi automobilių spūstimis Šiaurės rage. Vairuotojai, susitikę siaurame Danės gatvės ruože, neretai rizikuoja mėgindami prasilenkti su priešprieša judančia transporto priemone.

"Tenka atbuline eiga brautis į pagrindinę gatvę. Bet kada kitas automobilis gali kliudyti. Net nežinai, kur dingti, kai prieš save išvysti iš Šiaurės rago atvažiuojančią mašiną. Juk turėtų būti vadinamosios kišenės, kur automobiliai galėtų prasilenkti nerizikuojant žmonių gyvybėmis", – dienraščiui skundėsi taksi vairuotojas.

Tačiau paaiškėjo, kad eismo sąlygos šioje teritorijoje netrukus keisis iš esmės.

"Jau parengtas techninis projektas. Šiaurės rago teritorijoje atsiras 1,5 tūkst. kv. metrų ploto automobilių stovėjimo aikštelės. Jos bus įkurdintos praplatinus eismo juostas ir įrengtus papildomas stovėjimo aikšteles arčiau raudonų plytų sienos. Taip pat numatyta atnaujinti asfalto dangą", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Kol kas darbų pradžia nėra aiški. Kadangi ši teritorija patenka į senamiesčio zoną, čia privalu atlikti archeologinius tyrinėjimus. Šiuo metu konkursas šiems darbams nėra paskelbtas.

"Tačiau vasaros pabaigoje ar rudens pradžioje tikimės skelbti konkursą projektui įgyvendinti. Tam jau yra skirta lėšų. Kaip greitai pavyks pradėti darbus, sunku prognozuoti. Tačiau viskas juda į priekį", – tikino I.Šakalienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Tuoj savivaldybė užsakys "galimybių studiją" už pusę milijono eurukų, kaip čia tą eismą Šiaurės rage pareguliuoti

Magyla

Magyla portretas
Ei, kaliausės iš Liepų gatvės, ar skaitot, ką jums žmonės rašo? Darykit taip, kaip tauta liepia, kitaip sulauksit liūdno galo!

hmm

hmm portretas
O kokiu tikslu į tą šiaurės ragą važinėti? Ten nėra nei įmonių nei traukos centrų. Parkuokitės atokiau ir eikite pėsčiomis iki kelto.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių