Quantcast

Eglės nuomos kaina stebina klaipėdiečius

Nebe pirmus metus Klaipėda turi dvi eglutes. Nežinia, kuri jų pagrindinė, bet faktas, kad viena nuo kitos gerokai skiriasi. Jau tapo tradicija, kad prie Dramos teatro pastatoma gyva eglė, o Atgimimo aikštę puošia dirbtinė.

Šiemet Atgimimo aikštėje stovinti eglutė – išskirtinė. Tai autorinis įmonės „Švenčių studija“ projektas, sukurtas klaipėdiečių dizainerių poros – Rūtos Bučytės ir Dominyko Koncevičiaus. Aukso spalvos puošmena yra 20 m aukščio, padabinta jūrų žuvelėmis. Ją gaubia daugiau kaip 3 tūkst. dirbtinių aukso spalvos eglišakių, šviesos girliandos, šviečiančios dekoracijos, tradiciniai kalėdiniai žaislai ir jūriniai elementai. Šios modernios eglės ir jos papuošimų nuoma miestui kainuoja kiek daugiau nei pernai – apie 37,5 tūkst. eurų.

Tokią eglės nuomos kainą klaipėdiečiai ir miesto svečiai vertina skirtingai.

Agnė

– Nėra blogai, kad miestas turi dvi eglutes, gerai, kad jos yra skirtingos. Dirbtinės eglutės nuomos kaina – labai didelė. Galvojant apie išleistus pinigus, pripažinsiu, kyla visokių minčių. Sumokėta labai brangiai. Galbūt mes, miestiečiai, kažko nežinome. Galbūt galima kažkaip kitaip išspręsti šios eglutės klausimą. Mes su vaikais kaip tik šiandien kalbėjome apie tai, kad reikia išnaudoti tai, ką turime, ir kuo mažiau pirkti. Galbūt miestiečiai galėjo padaryti akciją ir patys sukurti eglutę ar jos papuošimus iš to, ką turime namuose. Tai būsimai kartai turėtų būti pavyzdys. Juk nebūtinai viską reikia pirkti, kartais galima patiems padaryti tą pačią eglę, panaudojant tai, kas kitiems nebereikalinga. Nenoriu nieko teisti ir kalbėti apie pinigus. Visuomenėje labai daug pykčio, todėl nesinori jo dar labiau kurstyti kalbomis apie pinigų švaistymą. O prieš šventes norisi kuo mažiau negatyvumo. Pati stengiuosi suprasti miesto valdžios argumentus, kodėl pasielgta taip, o ne kitaip. Tikiu, kad būta gerų tikslų, ketinimų.

Olia

– Girdėjau apie tą milžinišką eglės nuomos kainą. Todėl atėjau tyčia apžiūrėti šios eglutės dienos šviesoje. Graži, bet ne už tokius pinigus. Mano galva, mums tai per brangu. Gal būtų racionalu skelbti konkursą, tada gal pavyktų pigiau pasipuošti.

Elena

– Mane pašiurpino tokia kaina. Geriau būtų bent vienai šeimai būstą nupirkę ar kitų gerų darbų padarę. Kiek vaikų namuose mažylių gyvena. Aš prieš tokį išlaidavimą. Miestas gali apsieiti su viena eglute, šioje aikštėje galėjo išnaudoti kitokius papuošimus. Va, gražūs burbulai stovi, pernai buvo briedžiai ar kažkas panašaus. Mano akimis, tai baisus pinigų švaistymas. Tegu savivaldybės valdininkai pasuka galvas ir padaro kažkokių gerų darbų klaipėdiečiams. Mano toks palinkėjimas kitiems metams. Žinoma, jeigu tokią eglutę nusipirktume, kasmet vienoda nusibostų.

Vytautas

– Man tokia eglės nuomos kaina atrodo mažų mažiausiai keista. Juk eglutės rėmas kasmet tas pats, kiti – tik papuošimai. Nesuprantu, kodėl valdžia nevertina žmonių darbo realistiškai ir lengva ranka švaisto pinigus. Tokią sumą per Kalėdas, mano galva, galima buvo skirti geresniems darbams. Turime daug benamių, vienišų senelių ir šiaip nepasiturinčių žmonių. O čia tokia krūva pinigų auksinei eglei labai priešina žmones su miesto valdžia. Mane apstulbino ir visas Kalėdų biudžetas – kalbėta apie 300 tūkst. eurų. vien Klaipėdos miestui. Nepamirškime, kad kalbame apie eurus, o ne litus, lietuviškais pinigais būtų milijonas. Man tai atrodo labai labai keistai. Suprantu, kad esame kultūros sostinė, bet gal ne Klaipėdai švaistytis tokiais pinigais.

Kazys

– Aš tokių dalykų visai nevertinu. Eglė apskritai yra pagoniškas simbolis, tai yra priešinga tam, kuris sukūrė pasaulį. Yra Dievo šventės, skirtos švęsti. Eglės nereikėjo statyti, todėl ir pinigai jai nuomoti išleisti visiškai be reikalo. Tokius pinigus buvo galima įvairiai panaudoti. Kas ieško Dievo valios, tas atranda, lygiai taip pat, kaip ir savo pašaukimą gyvenime.

Rita

– Labai graži, itin įspūdinga eglutė. Mielai nusifotografuosiu prie jos ir turėsiu atminimą iš viešnagės Klaipėdoje. Bet jos nuomos suma tikrai nemaža. Aš manau, kad šventėms nereikia gailėti pinigų, reikia pasipuošti ir skirti tam lėšų.

Birutė

– Ar šitos eglutės nuoma beveik 38 tūkst. eurų? Oho! Brangoka. Galima būtų bent dalį tų pinigų skirti kažkam kitam. Gal kokiems vaikams ligoniukams. Šita eglutė gal net gražesnė nei Teatro aikštėje. Bet klaipėdiečiai prabangiai gyvena – turite dvi eglutes netoli viena kitos. Gyvenu Juodkrantėje, mano manymu, galima grožį susikurti namuose, miesto pinigai galėtų būti naudojami racionaliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Linda

>Linda portretas
taip, pritariu-vakare tikrai smagu, gražu, tik per lietų nesinori vaikščiot.O va dieną žiūrint tai labai nykiai viskas atrodo.Lyg kažkas daryta ir numesta

LINDA

LINDA portretas
Dieve, kaip myliu šventes,!!! Kai vakare miestas tviska, kai šviečia lemputės, spindi nuostabi eglė. Auksinė, taip ir tokia nuostabi, kad pasijauti kaip pasakoj. O Teatro aikštė apgaubia jaukumu. Neskaičiuokite mieli klaipėdiečiai, juk padalinus šią sumą mums visiems - juokingai atrodo. Šventė privalo būti mums, mūsų vaikams, mūsų tėvams, nes kitaip visai surūgsime savo pyktyje ir pavyde. Todėl šypsokitės žiūrėdami į nuostabias eglutes ir tegul akyse užsidega gerumo, laimės žiburėliai. Būkite visi laimingi, mieli klaipėdiečiai ir šypsokitės, šypsokitės, šypsokitės!!!!

AK

AK portretas
Tokie ir vadovai - brangiai papirkaliot iš svetimų pinigų. Tik neina tais biezdariais atsikratyt, kitko taigi jie nelabai temoka. Eglė, taigi ir ta pakankama viena.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių