Quantcast

Dovilai jau turi savo kunigaikštį Mindaugą

Valstybės dienai ruošiasi ir Klaipėdos pašonėje esantis Dovilų miestelis. Čia per kelias dienas išdygo Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Mindaugo skulptūra.

Valstybės dienai ruošiasi ir Klaipėdos pašonėje esantis Dovilų miestelis. Čia per kelias dienas išdygo Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Mindaugo skulptūra.

Liepos 6-ąją prie galingos kunigaikščio figūros vyks iškilmės, o kelias dienas iki jų iš smėlio skulptūrą pagaminęs skulptorius Tautvilas Povilionis stengėsi padaryti viską, kad darbas būtų stiprus ir nebijotų gamtos reiškinių.

Nuo liepos 1-osios pačiame miestelio centre plušęs skulptorius iš vietos gyventojų neišgirdo nė vieno pikto žodžio. Doviliškiai džiaugėsi nauju akcentu, domėjosi nematyta darbo technika. Skulptūra tapo nauju gyvenvietės akcentu, ją apžiūri pro šalį važiuojantys žmonės, noriai fotografuojasi ir vietos žmonės.

„Žiauriai gražus tas Mindaugas. Bet aš pykstu ant autoriaus, reikėjo cemento į smėlį įmaišyti, kad ilgiau stovėtų. Bus gaila, jeigu rudenį nuo lietaus subyrės“, – kalbėjo garbaus amžiaus doviliškis, stabtelėjęs prie skulptūros pakeliui į parduotuvę.

Skulptūrą pagaminti už sakė Dovilų etnokultūros centras. Jo vadovė Lilija Kerpienė džiaugėsi ne tik pačiu kūriniu, kuris padės įprasminti Mindaugo karūnavimo dieną, bet ir jaunu skulptūros autoriumi – garsios liaudies dainų atlikėjos Veronikos Povilionienės sūnumi.

Doviliškiai jau dabar saugo skulptūrą nuo vandalų, žmonės pasiskirsto po kelias budėjimo valandas.

„Jei nori, gali ir metalinį daiktą sulaužyti. Tikiuosi, doviliškiai pasidžiaugs ir išsaugos iki vėlyvo rudens mūsų Mindaugą“, – vylėsi L.Kerpienė.

T.Povilionis yra pagaminęs kelias smėlio skulptūras, šis darbas išskirtinis tuo, kad naudotas vietos smėlis iš netoliese esančių karjerų. Skulptorius pasakojo, jog šis smėlis yra rupesnis, todėl teko panaudoti daugiau sutvirtinančių medžiagų.

„Pasiūliau etnocentro vadovei du eskizus, pasirinko Mindaugo figūrą. Stambokas smėlis neleido padaryti daugiau smulkių detalių. Pati figūra gavosi gal tik truputį kitokia nei buvau nupiešęs eskize. Malonu, kad miestelio žmonės nori įprasminti šventę“, – kalbėjo autorius.
Jis pats liepos 6-ąją į Dovilus neatvyks – laukia kiti darbai. Tądien būrys dviratininkų aplankys žymias Dovilų apylinkių vietas ir 16 val. atvažiuos prie Mindaugo skulptūros. Čia drauge su šauliais bei vietos žmonėmis bus paminėta Valstybės šventė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimante

Rimante portretas
Buvom Mindaugo karūnavimo dienos šventėje. Sankryžoje yra Karaliaus Mindaugo skulptūra, šaunuoliai organizatoriai už idėją, remėjai ir kūrinio autorius:))) Deka šventės, pažinau Dovilus...

Algis

Algis  portretas
Kaip šūdo krūva. .....

Vietinė

Vietinė  portretas
Mano mamytė (a.a.)kilusi iš Dovilų apylinkės. Kaip čia tiktų gražus rožynas, fontanas. Kad iš smėlio nubudavojo,tai didele nesusigriešij.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių