Quantcast

Dovana Klaipėdos miestui – skulptūra ant molo

Savaitgalį klaipėdiečiai pamėgtoje pasivaikščiojimų vietoje – ant šiaurinio molo – pamatė naują objektą. Čia sumontuota prieš vėją einančio žmogaus ir žuvies priešais jį skulptūra.

Prie šios molo puošmenos kol kas nėra jokio užrašo, tad klaipėdiečiai svarsto, kas ir kokia proga pastatė skulptūrą.

Pasirodo, tai bendrovės "Arijus" dovana miestui. Oficiali skulptūros atidengimo ceremonija įvyks rugsėjo pradžioje.

Meno kūrinys vadinasi "Pasivaikščiojimas su žuvimi". Skulptoriai – Svajūnas Jurkus ir Sergejus Plotnikovas, architektas – Vytautas Paulionis.

S.Jurkus ir S.Plotnikovas yra sukūrę nemažai uostamiestį puošiančių skulptūrų, viena žinomiausių – prie pasukamo tiltelio įsitaisęs "Klaipėdos juodasis vaiduoklis" bei senamiestyje vietą radęs "Peliukas".

Uosto direkcija šį meno kūrinį leido laikinai sumontuoti ant molo. Tai nereiškia, kad netrukus skulptūra bus išmontuota.

Tokia formuluotė būtina todėl, kad molas yra uosto įrangos dalis, tad jei kūrinys trukdys kokiems nors darbams, ją teks nuimti. Tačiau kol kas didelių pokyčių šioje vietoje neplanuojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Tokių glušų,kaip AK aš nevertinu ir diskutuoti nesiruošiu.

Anonimas

Anonimas portretas
Betrūksta žuvytei karūnos ir išpildys tris norus, tikiuosi tuo pūgžliu koks žvejas pasipuoš sodybą. . Beveik identišką skulptūrą mačiau Nidoje - kopose.

AK

AK portretas
Žemaitijos kaunietis: tamstai nesakiau, kad esate kvailas, nors greičiausiai ir esate. Net ir nykščio žemyn nebakstelėjau. Kad ir kaip sunku, patartina išlaikyti minimalią solidumo kartelę. Save vadinate "Esu kapitonas,įplaukęs į daugelį uostų", o kitą - "vienas,save įsivaizdavęs kapitonu", matome jog esate arogantiškas stuobrys, nemokantis sudėlioti skyrybos ženklų. Kodėl reikėtų aukštai vertinti tokio asmens nuomonę? Todėl, kad pasekė žavingą pasakaitę. Bet ne visos jums sekasi - povandeninių laivų bazė buvusi Liepojoje.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių