Quantcast

Dideli žmonės Klaipėdoje atsidūrė užribyje?

Apkūniems, nestandartinių apimčių klaipėdiečiams rasti tinkamo dydžio ir dar madingų drabužių šiandien – tikras iššūkis. Dukters vestuvių šventei elegantiško švarko užsimanęs stambaus sudėjimo vyras guodėsi stipriai nusivylęs pasiūla.

"Ne pats storiausias"

Dilema, ką apsirengti, su antsvoriu kovojantiems žmonėms yra tapusi neatsiejama kasdienybės dalimi.

Klaipėdietis Arvydas atviravo pastarąjį kartą pasijautęs labai nesmagiai – apvaikščiojęs visas populiarias uostamiesčio parduotuves ir neįtilpęs nė į vieną klasikinį švarką, jis galiausiai užsisakė patikusį drabužį internetu.

Tačiau gavęs siuntinį nusivylė dar labiau. Striukas švarkas atrodė tarsi išaugtas ir pasitikėjimo savimi visai nekėlė.

"Toks jausmas, kad Lietuvos rinka siuva drabužius kinams. Ir jų standartai kažkodėl diegiami mums. Žinau, kad yra už mane kone dvigubai stambesnių žmonių, ką daryti jiems? Juolab kad didesnių dydžių ir kokybiškos prekės yra gerokai brangesnės. Jei neturi pinigų, tai išvis slėpkis po lapais. Padorūs apdarai dičkiams prasideda mažiausiai nuo 100 eurų", – liejo apmaudą pašnekovas.

Padorūs apdarai dičkiams prasideda mažiausiai nuo 100 eurų.

Apie 190 cm ūgio Arvydas šiuo metu sveria 110 kg. Su antsvoriu jis kovoja faktiškai visą gyvenimą.

Klaipėdietis pasakojo dažnai negalintis rasti ne tik švarko, bet ir tinkamo dydžio džinsų. Todėl paprastai apdarus sau siuvasi.

Ištinka bankrotas

Kalbant apie nestandartinių dydžių pasiūlą, uostamiestyje kurį laiką veikė dizainerės Julijos Janus įkurta parduotuvė.

Už gerokai didesnę kainą moterys ir vyrai čia apsirengdavo stilingai. Vis dėlto pernai kūrėja paskelbė apie bankrotą, "Julia Janus" prekės ženklą valdanti bendrovė atsisakė keturių Lietuvos prekybos centruose veikusių fizinių parduotuvių.

Didelių drabužių galima rasti ir "Buddelei", "Gina Laura", "Ulla Popken" prekių ženklų parduotuvėse, kurios skirtos tik moterims.

Tačiau Vokietijos firmai atstovaujanti bendrovė "Budela" šiuo metu irgi išgyvena ne pačius geriausius laikus. Praėjusių metų gruodį įmonei pradėta vykdyti bankroto procedūra.

Taigi madingų rūbų pasiūla "pilniems" klaipėdiečiams dar susiaurėja.

Nuo 44 iki 70 europietiško dydžio drabužiai moterims ir nuo 58 iki 80 – vyrams. Tokių nestandartinių dydžių galima rasti daug metų veikiančioje parduotuvėje "Dručkiai". Jos savininkė klaipėdietė Genovaitė Petrulevičienė teigė daranti viską, kad nuo galvos iki kojų papuoštų apkūnius žmones.

200 kg – ne riba

Moteris atskleidė galinti gražiai aprengti ir daugiau nei 200 kg sveriantį klaipėdietį, o vienos jos klientės liemens apimtis siekia net 2 m.

Esą madingai atrodyti įmanoma, tereikia turėti pinigų. Kainos parduotuvėje – nemažos, tačiau klientai susimoka už kokybę.

Mes labdara neužsiiminėjame, stengiamės pasiūlyti tai, kas yra gražu.

"Dėl kainų mes nedirbame su kinais, turkais. Vežamės prekes iš Vokietijos, Italijos, Danijos, Švedijos, Norvegijos ir atsakome už kokybę. Pasirinkimas – labai didelis, bet ne už 10, 20 eurų. Mes labdara neužsiiminėjame, stengiamės pasiūlyti tai, kas yra gražu. Juk stambesniam žmogui medžiagos reikia daugiau", – aiškino vadovė.

"Dručkiai" veikia nuo 1994-ųjų. Parduotuvės vadovė tikino jau 25 metus rengianti ir žinomus Lietuvos žmones, jos pagalbos prireikia net užsieniečiams.

Pati G.Petrulevičienė pripažino, kad dabar be "Dručkių" Klaipėdoje rasti kitą tokią didelių dydžių drabužių parduotuvę – išties sudėtinga misija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Didelė Poniutė, Taikos pr. 61 / Klaipeda. Facebook / Didelė Poniutė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių