Quantcast

Dėl „šnipų“ – problemos V. Vareikiui

Istorikas, profesorius, Klaipėdos savivaldybės tarybos narys Vygantas Vareikis užsitraukė uostamiesčio visuomenės atstovais save vadinančių veikėjų nemalonę. Žmogus neapdairiai juos pavadino šnipais. Įsižeidę aktyvistai nutarė neslėpti nuoskaudos ir apskundė politiką Etikos komisijai.

LRI meluoja?

Trečiadienio rytą vos kvorumą surinkusi Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija narpliojo trijų piketais pagarsėjusių visuomenininkų skundą.

Virginija Jurgelevičienė, Marija Kalendė ir Egidijus Stupuras yra įsitikinę, kad V.Vareikis pažeidė politiko elgesio kodeksą viešais ir neetiškais palyginimais.

Praėjusių metų gruodžio 20-ąją tarybos posėdžio metu, svarstant penktąjį klausimų "dėl Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus skyrimo", Nina Puteikienė mestelėjo, kad "Lietuvos laisvosios rinkos instituto duomenys yra daugiau nei subjektyvūs ir pritaikyti tik liberaliajai ideologijai".

Į šią repliką sureagavęs V.Vareikis tąkart žodžių į vatą nevyniojo.

"Jeigu mes teigiame, kad Laisvosios rinkos institutas skleidžia melą, dezinformaciją, nesiremia objektyviais duomenimis, tai pakvieskime tuos, kurie čia (klaipėdiečių tribūnoje – I.L.) kalbėjo iš šnipų, iš tribūnos, ypač V.Jurgelevičienė ir panašūs. Jie tai teisybę pasakys", – ironizavo politikas.

"Visai ne šnipai"

Tądien klaipėdiečių tribūnoje aktyviai reiškęsi visuomenininkai, kaip įprastai, kritikavo dabartinę miesto valdžią, piktinosi, kad valdininkai ir konkrečiai administracijos direktorius esą dirba blogai.

"Nesame jokie šnipai, tik reikalaujame, kad valdžia dirbtų dėl Klaipėdos miesto gerovės", – sakė įsižeidę aktyvistai.

Jų žodžiais, V.Vareikio pravardžiavimo tikslas buvo parodyti nepagarbą klaipėdiečiams, kalbėjusiems iš tribūnos.

Esą politikas išreiškė neapykantą kitaip mąstantiems žmonėms.

Etikos komisijos posėdyje dalyvavusi V.Jurgelevičienė įsiskaudino, nes daug metų esą neatlygintinai atlieka visuomeninį darbą, o vietoje įvertinimo buvo išvadinta šnipe.

"Politikai negali taip elgtis su piliečiais. Neįsivaizduoju, kaip dar galima sugalvoti tokį palyginimą", – įrodinėjo moteris.

"Liberastai" – nieko tokio

V.Jurgelevičienės supratimu, politikams turėtų galioti kur kas aukštesni standartai nei paprastiems žmonėms, o tarybos nariams ir valdininkams žeriami priekaištai nesuteikia galimybės atsakyti tuo pačiu.

"Tam politikams ir yra parašytas Etikos kodeksas, man tokio – piliečio – kodekso nėra. Mes galime pasisakyti ir pavadinti "liberastais", – liejo tulžį moteris.

Skundo autoriai pageidavo viešo V.Vareikio atsiprašymo.

Tik apsimeta visuomenininkais?

V.Vareikis savo neapgalvotai ištartų žodžių nesigynė ir viešai atsiprašė tų klaipėdiečių, kurie galėjo priimti jo pasisakymą asmeniškai.

"Noriu atsiprašyti žmonių, kalbėjusių iš klaipėdiečių tribūnos, dalies jų visiškai neturėjau omenyje. Tikrai sutinku su E.Stupuro pareiškimu apie Nemuno gatvę, dėl geležinkelio ir uosto spaudimo. Taip pat atsiprašau gerbiamos M.Kalendės, kurios irgi visai neturėjau omenyje", – prisipažino tarybos narys.

Vis dėlto, V.Jurgelevičienės atžvilgiu V.Vareikis nebuvo toks santūrus.

Esą be Politikų elgesio kodekso, esti dar ir žmogiškosios vertybės, kuriomis visuomenininkų vardu prisidengiantys žmonės irgi turėtų vadovautis.

"Savo dažnose kalbose vartojate frazes, "savivaldybė dirba blogai", "gąsdina", "meluoja", "apgaudinėja", bet ar remiamasi kokiais nors faktais? Ne. Tai yra saviapgaulės forma ir žodžių srautai. Vartojate terminus "piliečiai", "bendruomenė", o kur dingo visuomenininkai? Pasivadina visuomenininkais ir jau dešimt metų eina vienintele linija, priešai yra aiškūs, argumentai – neegzistuoja", – kalbėjo V.Vareikis.

Jis taip pat prisiminė 2008-ųjų savivaldos rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas D.

Jonas D. portretas
Kad tie abu - Virgis ir Virginija juodina ir užgaulioja visus ir viską niekam nėra paslaptis.Tik kažkodėl tokio Titovo pažiūros ir nuomonė,o ir Puteikienės skalambijimai prie dūšios? Kiek jiems dažų,kiek popierių ir kartono,rašiklių ir teptukų reikia,o čia ir pinigų - niekam nepasisako. Ar tik ne iš tų pačių seniūnaičių valdiškų pinigų čia?

Tai jau tikrai

Tai jau tikrai portretas
Šiaip žmogus gal ir išsilavinęs, bet labai jau "pasikėlęs", niekinantis kitus, o dar, pasirodo, ir nesiskaitantis su žodžiais. ne tokie turi būti Klaipėdos valdžioje.

Šnipas

Šnipas portretas
Juokinga ir tiek įsižeidė kai teisingai tuos veikėjus pavadino.ar norėtume su jais prie kavos ar arbatos pasėdėti? Aišku nr
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    2
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    3
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

  • Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu
    Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu

    Vienoje Klaipėdos rajone esančioje parduotuvėje veikiantis taromatas keisto piliečio pastangomis virto šiukšlynu. Net ir ne kartą viešai gėdintas gyventojas vis tiek velka šiukšles iš savo namų ir krauna į keli...

    6
  • Klemiškės autobusų stotelėje – išdaužtas stiklas: dar vienas paauglių vandalizmo atvejis?
    Klemiškės autobusų stotelėje – išdaužtas stiklas: dar vienas paauglių vandalizmo atvejis?

    Kažkas išdaužė Klemiškės autobusų stotelės paviljono stiklą. Manoma, kad tai – dar vienas paauglių vandalizmo atvejis. Kol kas bendruomenės nariai niekur dėl to nesikreipė, tačiau jaučiasi nesaugūs, kadangi panašūs įv...

    3
  • Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?
    Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?

    Herkaus Manto gatvėje dažnai pastebima elgetaujanti moteris, veikiausiai benamė. Klaipėdiečiai ją matė dar žiemą, tiesiog sėdinčią ant šalto grindinio prie vieno restorano, o šalia jos – dubenėlį, į kurį praeiviai įmesdavo ...

    13
  • Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose
    Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose

    Iki Lietuvos prezidento rinkimų pirmojo turo likus mėnesiui, pageidaujančiųjų dirbti rinkimų komisijose daugiau nei reikia. Nors Klaipėdoje rinkimų apylinkių komisijų komandos – per puspenkto šimto žmonių – jau suformuotos, kasdi...

    5
Daugiau straipsnių