Quantcast

Dėl netvarkos prie bendrabučio – konfliktai

Klaipėdiečiai skundžiasi dėl Šilutės plente esančių šiukšlių. Anot žmonių, aplink bendrabutį, kurio pirmame aukšte įsikūrę nakvynės namai, vyrauja betvarkė. Įsiliepsnojusių nesutarimų tarp benamių ir bendrabučio gyventojų malšinti skuba ir policijos pareigūnai.

Šiukšlės kieme ir po balkonais

Klaipėdiečiai nuogąstauja, jog šalia daugiabučio paliekamos šiukšlės ne tik kenkia miesto įvaizdžiui, bet ir kelia pavojų žmonių sveikatai.

"Gyvename tarsi sąvartyne. Kai kurie asmenys atliekų nesivargina nešti į konteinerį, o numeta šalia namo arba po butų balkonais. Viskas pūva, dvokia. Baisu, kad parazitų neatsirastų. Kur tai matyta?" – piktinosi klaipėdietė.

Žmonės spėlioja, kas atsakingas dėl kieme įsivyravusio chaoso.

"Pirmame pastato aukšte įsikūrę nakvynės namai, tačiau tvirtinti, kad aplinką teršia benamiai, – negalėčiau. Begėdiškai pasielgti galėjo ir patys bendrabučio gyventojai", – kalbėjo klaipėdietė.

Vytauto Petriko nuotr.

Anot moters, vienintelis būdas išspręsti susidariusią situaciją ir į dienos šviesą ištraukti nedorėlius – šalia daugiabučio įrengti vaizdo stebėjimo kamerų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, sulaukus skundo, apžiūrėti teritorijos buvo nusiųsti atsakingi darbuotojai.

"Į pranešimą būtinai reaguosime. Kalbėsimės su namą administruojančiaisiais, išsiaiškinsime priežastis, kodėl teritorijoje įsivyravo netvarka, – kalbėjo S.Valiulis.

Benamius aplieja vandeniu

Laikinai biudžetinės įstaigos Klaipėdos miesto nakvynės namai direktorės pareigas einanti Indra Joniuškienė nelinkusi tikėti, kad už netvarką kieme atsakingi nakvynės namų klientai.

Pasak direktorės, teritoriją nuolat prižiūri samdomi darbuotojai.

"Kiemą tvarko valytoja, patys nakvynės namų klientai. Problemų kyla dėl bendrabučio gyventojų. Baisu pažiūrėti į greta pastato augantį medį, kuris iki pat viršūnės apraizgytas šiukšlių maišais. Esame įsikūrę tik žemutiniame aukšte, tad nakvynės namų gyventojams to niekaip nepavyktų padaryti", – kalbėjo I. Joniuškienė.

Direktorė pasakojo, jog tarp butų savininkų ir bėdžių kartais įsiplieskia konfliktai, kuriuos spręsti tenka policijos pareigūnams.

Mūsų klientai ne kartą buvo apipilti vandeniu, apmėtyti maisto likučiais.

"Mūsų klientai ne kartą buvo apipilti vandeniu, apmėtyti maisto likučiais. Keičiant langus, vienas darbininkas buvo aplietas neaiškios kilmės skysčiu. Įvykus incidentams kviečiama policija. Žinoma, taip elgiasi ne visi bendrabučio gyventojai", – teigė I. Joniuškienė.

Ne vienerius metus valdininkai suko galvas, kur perkelti Šilutės pl. nakvynės namuose apsistojančius bėdžius, mat nepageidaujama kaimynyste skundėsi tiek jie patys, tiek ir viršutinių aukštų bendrabučio gyventojai.

Į modulinius namus – pavasarį?

Prieš keletą metų Dubysos g. nutarta pastatyti 28 modernių modulinių namų kvartalą. Čia žmonės galės saugiai pernakvoti, nusiprausti, išsiskalbti nešvarius drabužius.

Daugiau nei 477 tūkst. eurų kainavę namai duris atverti turėjo dar pernai gruodį.

Nors moduliniai namukai įrengti, aplinka sutvarkyta, naujuose būstuose benamiai vis dar neapgyvendinti.

"Namukai jau pastatyti. Rangovas vėluoja atlikti paskutinius darbus. Situaciją stengsimės išspręsti kuo greičiau", – 2018-ųjų pabaigoje kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Anot Klaipėdos miesto nakvynės namų direktorės, viliamasi, jog šia paslauga benamiai galės pasinaudoti jau šį pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aurėja

Aurėja portretas
Ką čia pasakojate, nesąmones, Jūsų vadinami "klientai" visą dieną trinasi bendrabučio laiptinėse, belaukdami iada bus 20,00 valandą įleisti į Jūsų namus. Tuštinasi , šlapinasi kur papuola, kosėjantys besiskrepliuojantys, utelėti velniai žino kokiom ligom sergantys, ir mes gyventojai dar kalti?

Klausimas

Klausimas portretas
Ar tokiems navaleikoms reikalingos naujos ir švarios patalpos?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių