Quantcast

Dėl memo V. Titovas kreipėsi į policiją

Lietuvos rusų sąjungos atstovas Klaipėdos miesto taryboje Viačeslavas Titovas ir šmaikščių interneto memų autorius Arūnas Marčauskas – turės susitikti policijoje arba teisme.

Papiktino sveikinimas

Pareiškimą policijai pateikė tarybos narys V.Titovas, kuris nurodė, kad socialinio tinklo "Facebook" savo paskyroje aptiko aplikaciją, kurioje yra vaizduojamas jis pats.

V.Titovui už nugaros plaikstosi Sovietų Sąjungos vėliava su kūju ir pjautuvu, matyti ir nacistinės Vokietijos svastikos ženklas.

Tačiau, pasak V.Titovo, labiausiai jį papiktino aplikacijos tekstas.

Jame esą pats V.Titovas sveikina lietuvius su Molotovo–Ribentropo pakto pasirašymo metinėmis ir su buržuazinės Lietuvos gyvavimo pabaiga.

Gal tai provokacija, nesantaikos kurstymas, o gal mėnulio fazė žmogui?

"Aš nežinau, kas tai padarė. Aš to nedariau. Panaudota mano nuotrauka, matyti uždrausta simbolika ir dar sveikinama su Molotovo–Ribentropo pakto pasirašymu. Bet pasirašo po tuo tai tarybos narys V.Titovas. Pamačiau tokį meninį kūrinį, jei jį taip galima vadinti, ir nežinau, kas kokiu tikslu tai darė. Gal tai provokacija, nesantaikos kurstymas, o gal mėnulio fazė žmogui? Parašiau policijai pareiškimą ir tegul jie išaiškina, kas mano vardu skleidžia šmeižikišką informaciją", – teigė V.Titovas.

Tiki satyros laisve

Interneto memų autorius A.Marčauskas tikino, kad autorystės jis net neslėpė, tad jo ieškoti policijai nereiks.

Daug kas prisidėtų prie to, kad šis politikas išnyktų iš politinės padangės ir viešosios erdvės.

"Į policiją kreipėsi? Man tai yra naujiena ir gera naujiena. Aš džiaugiuosi, kad jis taip padarė. Daug kas prisidėtų prie to, kad šis politikas išnyktų iš politinės padangės ir viešosios erdvės. Dar pirmą savo memą kurdamas parašiau, kad V.Titovas savo elgesiu, informaciniais pranešimais, raštais, tekstais, žodžiais, veiksmais, išvykomis išsidirbinėja iš Lietuvos. Jis tyčiojasi iš tos valstybės, kurios pilietis yra. Reakcijos iš jo nebuvo jokios. Atėjo rugpjūčio 23-ioji, buvo įvykę ne pirmi jo išvažiavimai į Rusiją. Tada aš ir pakabinau šį savo tekstą, imituodamas jo sveikinimą", – aiškino A.Marčauskas.

Jis pabrėžė, kad niekada neveikė prisidengdamas anonimiškumu.

Aplikacijoje naudodamas kūjį su pjautuvu A.Marčauskas tikino naudojęs foninius simbolius, apibūdinančius, kuo svarbi lietuviams rugpjūčio 23-iosios data.

"Aš viešai esu paskyroje pažymėjęs, kas yra satyros laisvė, Visuomenės informavimo etikos komisijos informaciją ir konsultacijas, kokias ribas satyros laisvė gali peržengti. O V.Titovas yra viešasis asmuo ir jis turi išmokti pakęsti patyčias", – kalbėjo A.Marčauskas.

Kirtis iš "Facebook'o"

A.Marčausko socialinio tinklo paskyra "Klaipėdietiški memai", pasirodo, veikia tik kelis mėnesius, bet jos publikavimas laikinai buvo pristabdytas du kartus.

"Jau kitą dieną pajutau, kad yra tikrinama mano "Facebook'o" paskyra, nes ji buvo laikinai išjungta. Tiksliau, buvo pristabdyta jos veikla. Na, o aš pats sulaukiau pranešimo iš "Facebook'o", raginančio nebeskelbti šiame puslapyje "Facebook'o" bendruomenės standartų neatitinkančios informacijos, kitaip puslapio publikavimas tinkle gali būti nutrauktas visiškai", – teigė A.Marčauskas.

Jis visai nesibaimina dėl tarybos nario pareiškimo policijai.

"O kur čia man nueiti? Kur kreiptis?" – paslaugiai teiravosi memo autorius.

Tiesa, pats V.Titovas tikino nežinantis, ar bylinėsis su A.Marčausku dėl šmeižto.

"Pirma tegul policija nustato, kas tai padarė, vėliau spręsiu, ką daryti", – teigė politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietiški memai / Arūnas Marčauskas

Klaipėdietiški memai / Arūnas Marčauskas portretas
Alio, zuikiai bebaimiai..:) Nusiimkite savo anonimų kaukes. Gal tuomet feisbuke ir pabendrausime.:) Kitaip - liksite pagarbos neverti mėšlavabaliai.:)

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Kiekvienas tikintis žmogus turi teisę tikėti. Jeigu tiki į Dievą turi teisę eiti į bažnyčią ar cerkvę. O jeigu tiki į Putiną, Staliną ir baudžiavą turi teisę vykti Rusiją ir ten gyventi ir tikėti. Jeigu nevažiuoja , ir čia maišosi kaip kvapnus daiktas eketėje , tada aiškūs aferizmo požymiai.

>...

>... portretas
tai gal reikia elgtis protingai, oriai ir kilniai su savo šalim.Tada bet kokios patyčios bus juoko vertos.O kai akivaizdžiai sėdim sudo baloj tai nereikia už teisybę pykti
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių