Quantcast

Dėl kurorto įžymybės – į Generalinę prokuratūrą

Palangos savivaldybė neiškentė ir dėl kurorto įvaizdį miesto širdyje darkančio buvusio viešbučio "Pajūris" kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Palangiškiai reikalauja imtis veiksmų ir avarinės būklės pastatą kuo greičiau rekonstruoti arba nugriauti. Tačiau kas turėtų imtis šeimininkui privalomų veiksmų?

Vilioja 31 aro sklypas

Yra žinių, jog šį ypatingą nekilnojamojo turto objektą pusdykiai norėtų užvaldyti daug kas.

Jei apsukruolių patys pastatai nedomintų, gardžiu kąsniu galėtų tapti po viešbučiu ir aplink jį esantis 31 aro žemės sklypas.

Šio viešbučio "Pajūris" likimas kol kas įstrigęs Generalinėje prokuratūroje.

Pastatai areštuoti dėl ikiteisminio tyrimo bylos, susijusios su Ūkio banko veikla.

Oficialiai pastatų valdytoju turėtų būti pripažinta bankrutuojanti įmonė "Bofora", kuri pirkimo–pardavimo sutartimi įgijo šį objektą iš vėliau bankrutavusios uždarosios akcinės bendrovės "Optimalus turto valdymas" 2013 metais.

Turtas buvo įkeistas Šiaulių bankui, kuris perėmė skandalingai žlugusio Ūkio banko turtą ir įsipareigojimus, bet vėliau Šiaulių bankas įkeitimo atsisakė savo noru.

Kurį laiką vasaromis šie pastatai būna išnuomojami vietos verslininkams.

Kas atsakys už netvarką?

Prieš keletą metų Palangos savivaldybė jau mėgino taikyti sankcijas šio objekto valdytojams.

Viešbutis buvo įtrauktas į neprižiūrimų ir apleistų pastatų sąrašą, o už netvarką savininkams pritaikytas 8 kartus didesnis nekilnojamojo turto mokestis.

Šiuo metu už šį nekilnojamąjį turtą turėtų atsakyti įmonės "Bofora" bankroto administratorius.

Bankroto procedūrą vykdo įmonės "Valeksa" direktorius Stasys Poškus, tiesa, tik kaip fizinis administratorius, o ne atstovaudamas uždarajai akcinei bendrovei "Valeksa".

"Valeksa", lyg tyčia, buvo bankrutuojančios įmonės "Optimalus turto valdymas" bankroto administratorė, o S.Poškus buvo asmeniškai įgaliotas administruoti įmonę bendrovės "Valeksa" vardu.

Būtent S.Poškui ir sykiu Generalinei prokuratūrai Palangos savivaldybė išsiuntė griežtus reikalavimus.

"Pastatas J.Basanavičiaus g. 9 yra apleistas, bendra jo būklė – bloga, avarinė. Siekdama, kad apleisti pastatai būtų sutvarkyti, pagerintas miesto estetinis vaizdas bei apgintos trečiųjų asmenų teisės į saugią ir estetišką aplinką, Palangos miesto savivaldybės administracija ne kartą ėmėsi įstatymų numatytų priemonių, ragindama savininkus susitvarkyti pastatą. Palangos miesto savivaldybės administracijos pareigūnai atliko statinio, esančio J. Basanavičiaus g. 9, techninės priežiūros patikrinimą ir surašė aktą, kuriuo buvo užfiksuoti trūkumai ir iškelti reikalavimai", – Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vyriausioji specialistė Inga Šileikienė.

Siūlo suremontuoti arba griauti

Kadangi nustatyti trūkumai nebuvo pašalinti laiku, Palangos valdžia ėmėsi teisėtų sankcijų.

Viešbutis buvo įtrauktas į miesto savivaldybės teritorijoje esančių apleistų ir neprižiūrimų, naudojamų ne pagal paskirtį statinių sąrašą ir padidintas nekilnojamojo turto mokestis.

"Apie galimas grėsmes raštu buvo informuotos atsakingos institucijos – Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba bei Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamentas. Šių metų vasario viduryje dėl apleistų pastatų savivaldybė raštu kreipėsi į bendrovės bankroto administratorių bei Generalinę prokuratūrą ir pareikalavo skubiai imtis priemonių ir dėti maksimalias pastangas, siekiant pakeisti susidariusią situaciją, kad avarinės būklės pastatas būtų kuo greičiau rekonstruotas, suremontuotas arba nugriautas", – tikino I.Šileikienė.

Bankroto procedūrą vykdančios įmonės "Valeksa" direktorius S. Poškus redakciją informavo, kad, jo žiniomis, šiuo metu nuomininkas derina pastato tvarkymo sąmatą. "Pirmiausia, mano nuomone, reikėtų pareikalauti atsakomybės iš asmenų, kurie iki bankroto bylos iškėlimo neprižiūrėjo ir nesirūpino pastatu", – teigė S. Poškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojas

Gyventojas portretas
Nusipelnėme gyventi-gražiau!!!

Katastrofa Lietuvos

Katastrofa Lietuvos portretas
Manau, kad administratorius saziningas ir tikrai nei pats, nei kazkam kitam neleis pavogti sio turto ir sugrazins ji ukio banko kreditoriams, kuriuos jau apvoge psiaudo fubolo asas romanova.

Marius Kelmelis

Marius Kelmelis portretas
cia juk Romanovo pakalikai bando kerstauti, kad nepavyko ir teismai, administratoriai r prokurorai neleidzia isplauti pinigu. Pagarba tokiems adinistratoriams
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių