Quantcast

Dėl kario paminklo – nežinia

Statybinių šiukšlių krūvoje vokiečių kario Arno Lohno paminklą aptikę klaipėdiečiai perdavė jį uostamiesčio paveldosaugininkams. Vis dar sprendžiama, kur padėti Pirmojo pasaulinio karo laikų relikviją.

Dienraštis rašė apie įspūdingą vyrų radinį Upelio gatvėje, garažų masyve.

Ant seno suskilusio paminklo iškalti užrašai atskleidė, kad A.Lohnas tarnavo kariniame laivyne, o žuvo būdamas 23-ejų 1915 m.

Prieš dvi savaites aptiktą relikviją išsivežė Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vyriausiasis specialistas Laisvūnas Kavaliauskas.

Jis pripažino, kad tai yra itin retas marinistinio paveldo objektas.

Šiuo metu paminklas saugomas Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriuje.

"Jis dabar yra mano kabinete, tačiau esu kreipęsis į Lietuvos karių, vokiečių draugijas, šiuo reikalu taip pat susidomėjo Klaipėdos universiteto istorikas. Lauksime atsakymo ir po kurio laiko nuspręsime dėl jo tolimesnio likimo: eksponuoti Pirmojo pasaulinio karo kapinėse ar kur kitur. Mes atviri pasiūlymams", – sakė L.Kavaliauskas.

Apie paminklą paveldosaugininkams pranešė Pirmojo ir Antrojo pasaulinio karo laikų relikvijas kolekcionuojantis karys Andrius Barkauskas.

Vyras vylėsi, kad istorinis paveldas atsiras tam deramoje vietoje, pavyzdžiui, Herkaus Manto gatvėje esančiose bendrose Pirmojo ir Antrojo pasaulinių karų Vokiečių karių kapinėse.

Esą visų svarbiausia, kad jis būtų matomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius portretas
Situos okupantus labiau myli del geru politiniu santikiu siomis dienomis

aišku

aišku portretas
Ką čia galvoti - yra vokiečių kapinės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių