Quantcast

Dėl jaunųjų irkluotojų – nerimas

Klaipėdoje sunerimta dėl Danės upėje besitreniruojančių mažųjų irkluotojų saugumo. Dėl to prašyta pastatyti saugaus judėjimo kelio ženklus.

Klaipėdos irklavimo centro vadovas Liudvikas Mileška pasakojo, kad įstaigos auklėtiniai treniruojasi Danės upės ruože nuo Jono kalnelio Tarauralaukio link. Dažnai būna atvejų, kai treniruojantis praplaukia kateriai ir sukelia dideles bankas. Dėl to kyla pavojus vaikams. Įstaiga turi 200 auklėtinių.

„Neįmanoma net laiku įspėti, kad pasisaugotų. Norime, kad Danėje būtų saugesnė laivyba. Upėje steigiami nauji uosteliai, daugėja vandens transporto priemonių. Dabar ženklai yra pakabinti tik iki Biržos tilto.
Reikėtų ir daugiau kontrolės“, – tvirtino vadovas.

Šią problemą įstaiga kėlė ir prieš dvejus metus. Tada savivaldybė nurodė, kad ženklams neturi lėšų.

Saugaus eismo komisijos posėdyje dalyvavę specialistai aiškino, kad Danė turi statusus. Iki Jono kalnelio ji yra vandens kelias. Šiuo ruožu turi rūpintis savivaldybė.

Toliau einantis Danės ruožas traktuojamas kaip upė. Anot specialistų, pagal nustatytą tvarką joje draudžiama plaukioti motorinėms vandens priemonėms. Tad ženklų statyti ir nereikia.

Kontroliuoti šį ruožą turi aplinkosaugininkai, policija. Taip pat atkreiptas dėmesys, kad savivaldybė Danei nėra paskyrusi valdytojo, kuris viskuo rūpintųsi.

Pasak specialistų, savivaldybė gali kreiptis į Susisiekimo ministrą dėl vandens kelio pratesimo. Tada galėtų plaukioti motorinės transporto priemonės.

Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas siūlė pavesti savivaldybės administracijai kreiptis dėl vandens kelio pratęsimo Danėje, paskirti valdytoją, išsiaiškinti įrengtų uostelių teisėtumą, sugriežtinti kontrolę.
„Specialistų prašytume padėti šiais klausimais. Mes esame sausumos žiurkės“, – teigė A.Šulcas.

Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas atkreipė dėmesį, kad visada buvo kalbama, jog Danė turėtų būti naudojama.

„Nenoriu, kad nusibanguotume. Reikėtų kalbėti apie vandens kelio pratęsime, tačiau gal nereikėtų skubėti bausti plaukiojančių, nes laivai išsilakstys“, – teigė direktorius.

Saugaus eismo komisija galutinio sprendimo šiuo klausimu nepriėmė. Pirmiausia bus bandoma pasi kalbėti su vandens transporto priemonių savininkais. Taip pat bus siekiama pratęsti vandens kelią Danėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių