Quantcast

Dėl autobuso – derybos

Uostamiesčio valdžia mėgins derėtis su kolegomis iš Palangos, kad autobusas, kursuojantis maršrutu Klaipėda–Palangos tarptautinis oro uostas, vėl galėtų užsukti į kurorto stotį, kur jam uždrausta įvažiuoti daugiau nei prieš pusmetį.

Jau greitai bus metai, kai maršrutu Klaipėda–Palangos tarptautinis oro uostas pradėjo kursuoti reguliarus autobusas.

Iš anksto prognozuota, kad šis maršrutas bus nuostolingas ir jį reikės dotuoti uostamiesčio savivaldybei (pernai dotacija siekė apie 50 tūkst. eurų). Tačiau šito imtasi siekiant užtikrinti geresnį susisiekimą, nes iš Palangos oro uosto skrydžius ėmė siūlyti pigių skrydžių bendrovės.

Anksčiau šis autobusas užsukdavo ir į Palangos autobusų stotį, tačiau jau pernai vasarą jam uždrausta čia įvažiuoti. To pareikalavo Palangos savivaldybė.

Esą naujasis vežėjas suardė esamą grafiką bei nusistovėjusius keleivių srautus. Tačiau Palangos savivaldybė nesudarė kliūčių Klaipėdos gyventojams patogiai ir greitai pasiekti oro uostą, vykstant tiesioginiu maršrutu Klaipėda–Palangos oro uostas–Klaipėda nauju Palangos aplinkkeliu.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas mėgino švelninti situaciją ir trečiadienio susitikime su Palangos vadovu Šarūnu Vaitkumi aptarė ir šio keisto autobusų draudimo klausimą.

"Gyvename kaimynystėje ir turime išnaudoti visą potencialą, kad ta kaimynystė būtų draugiška, korektiška, garbinga. Ir jei yra kokių nors niuansų, dėl kurių kyla tam tikrų įtampų ir šiandien nerandama sprendimų, tai jokiu būdu neturėtų daryti įtakos ilgalaikiams nuoširdiems kaimyniškiems santykiams. Todėl laikausi požiūrio, kad trapi taika geriau už gilų konfliktą", – dėstė V.Grubliauskas.

Klaipėdos meras teigė, kad reikia sėsti prie derybų stalo ir be išankstinių nuostatų bei politinės retorikos rasti bendrą sprendimą. Esą dėl vietos, kur sustos autobusas, neturėtų pašlyti kaimynų santykiai.

Kitos savaitės pradžioje planuojamas abiejų savivaldybės specialistų susitikimas, kuriame tikimasi rasti sprendimą, kad autobusas, kursuojantis maršrutu Klaipėda–Palangos tarptautinis oro uostas, turėtų galimybę užsukti ir į Palangos autobusų stotį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Leonas

Leonas portretas
Per dvi paras nė vieno komentaro. Tiek tas autobusas palangiškiams ir reikalingas ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių