Quantcast

Daugiau autobusų – ir per Vėlines?

Klaipėdiečiai pageidautų, kad daugiau miesto autobusų į Lėbartų kapines važiuotų ne tik lapkričio 1-ąją, Visų šventųjų dieną, bet ir lapkričio 2-ąją, per Vėlines.

Miestiečiai atkreipė dėmesį, kad šią dieną taip pat daug žmonių vyksta pagerbti mirusių artimųjų.

„Galėtų ir per Vėlines būti organizuojamas papildomas laikinas 111-asis maršrutas. Klaipėdiečiai būtų labai dėkingi. Tradiciškai šią dieną daug žmonių keliauja į Lėbartų kapines, o viešasis transportas važiuoja labai retai. Tenka ilgiau laukti“, – tvirtino klaipėdietės.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis prisiminė, kad prieš maždaug penkerius metus buvo bandyta organizuoti papildomą laikiną 111-ąjį maršrutą, kurio autobusai veža į Lėbartų kapines. Vadovo teigimu, jis nepasiteisino.

„Yra daugiau kalbančiųjų nei važiuojančiųjų. Keleivių srautai tikrai nebuvo dideli. Labai nedaug žmonių gali sau leisti važiuoti į kapines darbo dieną“, – komentavo vadovas.

G.Neniškis atkreipė dėmesį, kad 111-asis maršrutas orientuotas į didelius keleivių srautus. Kad nebūtų diskomforto keleiviams, juo veža ilgi, dvigubi autobusai.

„Leisti tokią transporto priemonę, kai neaišku, kiek keleivių bus, tikrai neprotinga“, – komentavo direktorius.

Prognozuojama, kad didžiausi žmonių srautai į kapines susidarys savaitgalį ir lapkričio 1-ąją, Visų šventųjų dieną. Numatoma, kad kitomis dienomis jie bus kur kas mažesni.

„Jei matysime, kad per Vėlines oras geras, keleivių – daug, įprastais maršrutais – tokiais kaip 11-asis – leisime važiuoti daugiau autobusų“, – tvirtino vadovas.

Į Lėbartų kapines galima nuvykti ir 11A, 11B, 28 ir 29-uoju numeriais pažymėtais autobusais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių