Quantcast

Daugiabučių renovacija Klaipėdos rajone

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba dar 2013 metais patvirtino Klaipėdos rajono energinio efektyvumo didinimo daugiabučiuose namuose programą ir paskyrė UAB „Gargždų būstas“ jos įgyvendinimo administratoriumi. Šiuo metu vyksta jau 5-as šios programos etapas.

Šiuo metu jau yra renovuoti šie daugiabučiai: Gargždų mieste J. Janonio g. 1, Jūratės g. 3, Klaipėdos g. 8, Klaipėdos g. 16, Klaipėdos g. 18, Klaipėdos g. 22, Klaipėdos g. 24, Klaipėdos g. 28, Klaipėdos g. 32, Klaipėdos g. 38, Kvietinių g. 7, Kvietinių g. 11,  Kvietinių g. 25, Minijos g. 2,  P. Cvirkos g. 23, Taikos g. 4, Taikos g. 6, Kvietinių g. 25, Žemaitės g. 3 bei Vėžaičių miestelyje Gargždų g. 26 ir Gargždų g. 27.

Pasak mero pavaduotojos Rūtos Cirtautaitės, darbai jau vyksta Gargžduose Klaipėdos g. 42 ir Taikos g. 9. Finansavimo šiuo metu laukia Gargžduose Klaipėdos g. 10, 34, 36, 40 ir Kvietinių g. 71 esantys daugiabučiai, taip pat Judrėnuose Mokyklos g. 22 ir Vėžaičiuose Liepų g. 18  daugiabučiai.

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba 2018 metais patvirtino antro Gargždų miesto kvartalo, į kurį patenka P.Cvirkos, J.Janonio ir Klaipėdos gatvės, energinio efektyvumo didinimo programą.

Pagal šią programą galima renovuoti 15 daugiabučių namų. 2019 m. investiciniams projektams pritarė 3 daugiabučių savininkai Gargžduose: Klaipėdos g. 25, 31 ir P. Cvirkos g. 26.

Tam, kad būtų pritarta investiciniam projektui, reikia 50 proc. + 1 buto ar patalpų savininko balso, o kad būtų galima kreiptis į banką – reikia 55 proc. butų savininkų balsų.

Dabar projektus tikrina Būsto energijos taupymo agentūra, po to dar kartą viską tikrins finansuotojas − bankas. Gavus finansavimą bus galima pirkti projektavimo ir rangos darbus.

Jei bankas sutinka finansuoti projektą, paskolą gauna daugiabučio administratorius, o kiekvienas gyventojas moka mokestį pagal savo buto plotą, vidutiniškai 1–2 eurus už 1 kv. m per mėnesį.

Paskola išmokama per 25 metus.

Pavyzdžiui, Klaipėdos g. 25 name 47 kv. m butui už renovaciją reikėtų mokėti 11,5 tūkst. eurų, tačiau atėmus sumą, kurią finansuoja valstybė, reikėtų mokėti apie 8 tūkst. eurų, o preliminari mėnesinė įmoka – 70 centų už 1 kv. m  per mėnesį. Valstybė 100 procentų finansuoja projekto parengimą, administravimą, statybos techninę priežiūrą bei skiria 30 proc. finansavimą energijos efektyvumą didinančioms priemonėms.

Daugiau informacijos galite gauti UAB „Gargždų būstas“, kuris administruoja modernizavimo programas, arba Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriuje (tel. (8 46) 47 19 30, el. p. turtas@klaipedos-r.lt).



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
gal gargzduose namus kokybiskai renovuoja tik ne klaipedoje viena pradejo isarde balkonus ir paliko jau metai taip ir stovi kita renovavo balkonu ploksciu spalvos is melynos liko margos su baltom demem cia tai renovuoja namu valdos tragedija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių