Quantcast

Daug žadanti nauja metų pradžia

Šiuos mokslo metus Klaipėda pradės puse tūkstančio moksleivių daugiau nei pernai. Prognozuojama, kad jų daugės ir kitais metais. Iš viso šiais metais mokyklose laukiama beveik 20 tūkst. jaunųjų klaipėdiečių.

Mokinių skaičius išaugo

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Audronė Andrašūnienė teigė, kad labiausiai vaikų skaičius šiemet išaugo antrose–aštuntose klasėse. Šiuos pokyčius esą kažkiek lėmė emigrantų sugrįžimas, taip pat Klaipėdos mokyklas galės lankyti ne tik miesto, bet ir kitų savivaldybių vaikai.

Į pirmąsias klases šiais metais ateis beveik 2 tūkst. pirmaklasių. Nors lyginant su praėjusiais metais pirmokų bus 50 mažiau, tačiau bendras visų mokinių skaičius mokyklose išaugo daugiau nei puse tūkstančio.

"Šiais metais Klaipėdoje mokyklas baigė 1350 dvyliktokų, o pirmokų ateina beveik 2 tūkstančiai. Štai dėl ko įvyko tas didysis pokytis. Tendencijos geros", – sakė A.Andrašūnienė.

Tiesa, šiuos mokslo metus pradės 40 abiturientų mažiau nei pernai. Pastebima ir kita tendencija – labiausiai šiemet pasipildė progimnazijos ir pagrindinės mokyklos.

Padaugėjo 5–8 klasių mokinių, todėl suformuotas papildomas 21 klasių komplektas. Po kelerių metų esą pradės situacija keistis ir gimnazijose, jose mokinių skaičius esą taip pat pradės augti.

Švietimo sistemos pertvarka

Klaipėdos moksleivius mokys apie 2 tūkst. mokytojų. Pasak Švietimo skyriaus darbuotojų, labiausiai šiuo metu trūksta pradinių klasių mokytojų.

"Dėl kitų specialistų trūkumo iš mokyklų į mus kol kas niekas nesikreipė. Mokyklos mokytojų paiešką skelbia ir savo interneto svetainėse, ieško ir per darbo biržą. Mus pasiekė žinios, kad penkioms mokykloms trūksta pradinių klasių mokytojų", – patvirtino A.Andrašūnienė.

Šiais mokslo metais trys rusiškos pagrindinės mokyklos – M.Gorkio, "Pajūrio" ir "Santarvės" tapo progimnazijomis, jos nebeformuoja 9–10 klasių, todėl jų mokiniai užpildė dvi rusakalbių gimnazijas – Žaliakalnio ir "Aitvaro".

Taip pat "Vyturio" ir "Saulėtekio" mokyklos tapo progimnazijomis. Nuo šių metų nebebus 9 klasių Vitės pagrindinėje mokykloje, kuri kitąmet turėtų tapti progimnazija.

"Visi pokyčiai – į gera ir tikimės, kad ta mūsų kartelė tiek dėl ugdymo kokybės, tiek mokinių skaičiaus, tiek mokyklų pasiruošimo išliks tokia pati", – dienraščiui teigė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Išsprendė ikimokyklinukų problemą

Šiemet pagal švietimo sistemos pertvarką, dvi mokyklos-darželiai ("Šaltinėlis" ir "Pakalnutė") tapo ikimokyklinėmis įstaigomis.

Šiuo metu mieste liko tik trys mokyklos-darželiai.

Beje, pernai, kai Švietimo skyrius pabandė formuoti kai kurias ikimokyklinukų grupes mokyklose, kilo tam tikras tėvų nepasitenkinimas.

"Šiemet, kai tėvai pamatė, kad jų vaikai puikiai gali tęsti mokslą toje pačioje mokykloje, kilo priekaištų, kodėl mes neviešiname, kad mokyklose yra ikimokyklinių grupių. Šiemet tos pačios mokyklos sukomplektavo lygiai tą patį skaičių ikimokyklinių grupių", – pastebėjo A.Andrašūnienė.


Šiame straipsnyje: mokslo metaimokyklosmoksleiviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių