Quantcast

Dangės ateitis – viešbučiai ant vandens?

Pastaruoju metu – ypač per miesto šventes, Dangės upė atgyja, tačiau norima, kad veikla šioje miesto vandens arterijoje nenutrūktų ir pasibaigus vasarai. Todėl svarstomos galimybės, kaip pagyvinti Dangę, išjudinant atrakcijas ir verslą. Kalbant apie ateities perspektyvas, vienas variantų – ir nedidelių viešbučių atsiradimas ant vandens.

Klaipėdos miesto vadovų teigimu, pastaruoju metu judėjimas Dangės  upėje – ir laivų švartavimas, ir komercinė veikla – suintensyvėjo.

Todėl esą būtina šias veiklas koordinuoti ir planuoti, kad pramogos, laivyba ir verslas vieni kitiems netrukdytų. Tam savivaldybėje sudaryta speciali darbo grupė.

"Šios darbo grupės užduotis buvo pateikti pasiūlymą dėl upės valdymo galimybių ir apsvarstyti, keliais būdais Dangėje gali būti vykdoma veikla, kad upė būtų gyva ir patraukli, kad atsirastų atrakcijų žmonėms ir galimybių verslui. Be to, nereiktų pamiršti ir infrastruktūros bei pačios upės gilinimo", – dėstė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Vienas pasiūlymų – Dangėje vystyti viešbučių verslą. Tiesa, detalių pasiūlymų kol kas nėra, bet pasaulyje esą gyvuoja praktika, kai nedidelių viešbučių atsiranda ant vandens.

"Dangė – ne tik vanduo, bet ir krantinės, ir infrastruktūra. Šiandien mes išklausėme pranešimą, kokie būtini darbai turi būti atlikti, kalbant apie vandens kelio palaikymą. Kitas posėdis bus po dviejų savaičių, kur turėsime Klaipėdos miesto tarybos kolegijai pateikti siūlymus, kaip upę įveiklinti", – teigė O.Mariničius.

Be Dangės, savivaldybei priklauso dar keli vidaus vandenų objektai. Tarp jų – Smiltynėje stūksančios krantinės ir iki 50 metrų nuo jų esantis vanduo.

"Norime išsiaiškinti, kaip elgtis toliau. Vidaus vandenų ūkis yra didelis", – komentavo pavaduotojas.

Vakarykščiame darbo grupės posėdyje kalbėta apie Dangės valdymo variantus: koncesiją, naujos viešosios įstaigos kūrimą, esamos įstaigos funkcijų išplėtimą ar padalinio prie savivaldybės steigimą.

"Visi šie variantai galimi. Kuris tinkamiausias, paaiškės kruopščiai įvertinus privalomųjų darbų apimtis, įveiklinimo galimybes. Svarbiausia suprasti, kad privalome rūpintis vidaus vandenimis, tada galima pereiti prie valdymo būdo", – teigė pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R.

R. portretas
Gal užteks naikinti Kl. Greitai turint laisvo laiko norėsis važiuoti už miesto ,o ne būti mieste. Dangė ne Sena ir ne Temzė, kad statyt ką nors ant vandens. Kokio proto galvos valdo Klaipėda ?

Rapolas

Rapolas portretas
Dange. Vakar per Balticum vel buvo kalbama Dane... Dange ir tik Dange, gal isikals bukiai viena karta?

taikos 55

taikos 55 portretas
Uzsienieciai visai neina i kavines.Jie laivuose pavalgo veltui,isgeria veltui kavos ir eina pasivaikscioti apie laiva
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių