Quantcast

Danės upės ledas jau priviliojo žvejus

Klaipėdoje ir aplink ją esančius vandens telkinius užtraukus ledui, jį jau nutūpė žvejai. Tačiau įspėjama, kad jie rizikuoja savo gyvybe, nes bet kada gali įlūžti.

Pastarosiomis dienomis žvejų galima pastebėti ant Danės upės, Trinyčių, Žardės tvenkinių. Nedideles žuveles gaudantys vyrai tikino, jog ledas jau yra pakankamai storas, tad jie tikrai nerizikuoja ir jaučiasi saugiai.

Tačiau Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus vedėjas Stanislovas Kučinskas buvo kitos nuomonės.

„Pakankamai yra užšalę tik nedideli vandens telkiniai, kuriuose nėra srovių. Lipti ant Danės upės ar Kuršių marių ledo dar tikrai per anksti“, - tvirtino S.Kučinskas.

Nustatyta, jog vienas žmogus neįlūžtų, kai ledos storis siekia 7 centimetrus. Grupelė žvejų gali saugiau lipti ant ledo, kurio storis yra ne mažiau nei 10 centimetrų.

Tačiau, anot S.Kučinsko, dar reikia įvertinti, ar nėra srovių, nes tokiuose vandens telkiniuose ledas yra nevienodo storio.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klaipėdos skyriaus vadovo Liongino Pakščio duomenis, dabar ledo storis Kuršių mariose yra nuo 4 iki 9 centimetrų, o Danės upėje jis dar plonesnis. Be to, vandens telkiniuose yra ir properšų.

„Šalčiai vyravo tik kelias dienas, tad tikrai nesusiformavo pakankamai storas ledas. Žvejai turėtų įvertinti riziką“, - patarė L.Pakštys.

Jo teigimu, ledas per savaitgalį taip pat nepastorės, bet ir nesuplonės. Tam įtakos turės oro temperatūra. Numatoma, jog savaitgalio dienomis ji bus apie nulį, o naktimis nukris iki 1-4 laipsnių šalčio. Ir dienomis, ir naktimis bus kritulių – šlapdriba, kurią keis sniegas. Panašūs orai išliks ir pirmosiomis kitos savaitės dienomis.


Šiame straipsnyje: žvejaiDanės upėledas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių