Quantcast

Dalis uostamiesčio kavinių – nepajudinamos

Kontrolierių sankcijos sudrausmina ne visus lauko kavinių savininkus. Kai kurie jų vis tiek neskuba išmontuoti laikinųjų statinių, tačiau teigiama, kad situacija yra geresnė nei praėjusiais metais.

Kontrolierių sankcijos sudrausmina ne visus lauko kavinių savininkus. Kai kurie jų vis tiek neskuba išmontuoti laikinųjų statinių, tačiau teigiama, kad situacija yra geresnė nei praėjusiais metais.

Leidimai daugumai mieste vasarą veikusių kavinių baigėsi spalio 1-ąją. Po to Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai pradėjo patikrinimus. Jie tęsiami iki šiol.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad nemažai lauko kavinių buvo išmontuota iki minėtos dienos.

Tačiau kai kuriems verslininkams reikėjo surašyti protokolus, kad jie imtųsi veiksmų ir išmontuotų statinius. Nors į pabaigą artėja lapkritis, dalis jų dar nepašalinti. Pažeidėjai fiksuojami ne tik miesto centre, bet ir kitose uostamiesčio vietose.

„Laikinus statinius dar pašalino ne visi. Kai kurių yra likusi tik dalis. Viena miesto centre esanti įstaiga stalus išnešė, o pastogę paliko. Aiškino, kad prasitęsė leidimą, tačiau jo mums nepristatė. Kita įstaiga nepašalina pagrindo. Tokie atvejai nėra masiniai, kaip buvo praėjusiais metais“, – teigė vedėjas.

V.Valys pasidžiaugė, kad šiemet labai gražiai susitvarkė M.Mažvydo alėjoje dirbę verslininkai. Priešingai nei pernai, jie išmontavo visus laikinus statinius.

Problemų kyla ir dėl vienos kavinės Tiltų gatvėje. Ten ne tik neišmontuotas laikinas statinys, bet ir kabo neprižiūrimi gėlių vazonėliai. Tačiau V.Valys pabrėžė, kad ši situacija yra neeilinė. Įstaigos savininkas mirė, o paveldėjimo dar negalima įteisinti. V.Valys neabejojo, kad tokia padėtis gali užsitęsti.

Kai kurios įstaigos pratęsė savo pasibaigusius leidimus lauko kavinėms ar jau anksčiau juos įsigijo ilgesniam laikui.

Pagal nustatytą tvarką verslininkai turi pašalinti laikinus įrenginius per septynias darbo dienas nuo leidimo galiojimo pabaigos. Būtina sutvarkyti ir teritoriją, kuria naudojosi.

Praėjusiais metais dėl lauko kavinių buvo kilę problemų. Įstaigos įrenginių neišmontavo net sulaukusios žiemos. Tai sukėlė rūpesčių valant viešąsias erdves.

Dėl šios priežasties buvo pakeistos taisyklės ir nustatytas terminas, per kiek laiko turi būti išmontuotos lauko kavinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sima

Sima portretas
Keista mada atėjo. Sėdėti ant gatvės ir švino junginius kvėpuoti. Vieni sėdi, kiti važinėjasi aplink ausis, o gatvės per amžius neplautos. Sovietmetį tai nors palaistydavo, nors ir automobilių tiek nebuvo. Spjaudalai vėmalai, šlapimas garuoja, o kažkas "kaifuoja". Kavinė ar restoranas turi turėti tinkamą, prestižinę, įdomią vietą, kad niekam netrukdytų ir kad malonumas būtų, o ne kas kur susigalvoja, ten savo rūkalus tampo. Fe.... tokią kultūrą ir tokius įpročius.

asaas

asaas portretas
nesupraNTU kas leidzia mazvydo aleja vasara uzkrauti tomis palapinemis>? dabar kai ju nera taip malonu vaiksciot mazvydo aleja, jauciaSI erdve

Vėtrune

Vėtrune portretas
Pradedu galvoti, kad Klaipėdą valdo keli verslininkai. Jie spjauna į įstatymus, nemoka baudų, gasdina Savivaldybės klerkus teismais, terorizuoja gyventojus. Jaučiasi šitame provincijos miestelyje - nebaudžiamais. Tai gal ir rinkimų mums nebereikia. Įvardinkime garsiai JŲ pavardes .Ir gyvename pagal JŲ laukinius įstatymus. "Kurpių " lauko kavinė , veikia ar ne ? "Groovy" baras ištisus metus turi veikiančią lauko kavinę. Tai kuo kiti durnesni jas išardo. Imkite pavyzdį.Nieko nebijokite. Blogiausiu atveju išrašys 10 Lt.baudą,kurios galėsite ir nemokėti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių