Quantcast

Būsimai mokyklai – keturi pasiūlymai

Naują mokyklą šiaurinėje miesto dalyje projektuoti panoro keturios įmonės. Dalyvių skaičius pateisino lūkesčius. Iš pradžių tikėtasi sulaukti perpus mažiau pasiūlymų.

Konkurso, kurio metu paaiškės, kas projektuos suplanuotą mokyklą tarp Žolynų kvartalo ir Kretingos gatvės bei vykdys projekto priežiūrą, vokai atplėšti pirmadienį.

„Sulaukėme keturių pasiūlymų. Lūkesčiai tikrai pateisinti. Iš pradžių tikėjomės sulaukti dviejų. Tada pratęsėme pasiūlymų priėmimo laiką, kad sulauktume trečio. Ketvirtas pasiūlymas buvo netikėtas“, – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Dabar bus aiškinamasi, ar dalyviai pateikė visus reikiamus dokumentus, atitinka jų kvalifikacija.

Nugalėtojas bus išrinktas vadovaujantis ekonominio naudingumo principu. Dalyviai turėjo pateikti būsimos mokyklos brėžinius, vizualizacijas. Jos bus vertinamos antrojo etapo metu.

Pasak V.Švedo, vizualizacijas vertins ir balus skirs ekspertai. Nugalėtojo vizualizacijos bus pristatytos visuomenei, kad žmonės galėtų išsakyti savo nuomonę ir pasiūlymus.

Projektuotojams kelta užduotis – suplanuoti mokyklą, kurioje numatomas 652 bendras mokinių skaičius. Taip pat buvo įvardyta, kiek ir kokių patalpų reikia. Tai nustatyta, atsižvelgiant į normatyvus.

Nugalėtoją planuojama paskelbti sausio pabaigoje ar vasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Vertinti reikia ne vizualizacijas , o kaip mokykla orentuota į ateitį, į informacinių technologijų amžių.

Vaiva

Vaiva portretas
Śaunu, dar darželio laukiame

T

T portretas
palikite Tauralaukyje progimnaziją. Jug ten gyvena žmonių daugiau nei visaame Rietave
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių