Quantcast

Bus stebimas oro kokybės pokytis šiaurinėje uosto dalyje

  • Teksto dydis:

Siekiant stebėti situaciją dėl oro kokybės šiaurinėje uosto dalyje, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija perkėlė vieną iš savo stacionarių oro kokybės matavimo stotelių į arčiausiai miesto centro esančios Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos (KLASCO) teritoriją. Stotelė įrengta tarp sandėliavimo aikštelių ir kompanijos tvoros.

„Uosto direkcija turi tris tokio tipo stoteles. Jos skirtos lakiųjų organinių junginių (LOJ), anglies dioksido, azoto oksido ir dioksido, ozono, sieros dioksido, kietųjų dalelių ir triukšmo stebėsenai. Stotelių stovėjimo vieta yra keičiama pagal poreikį. Šiandien matome prasmę stebėti, koks yra oro kokybės pokytis KLASCO. Pagal galiojančius teisės aktus neturime tiesioginės funkcijos kontroliuoti, kaip laikomasi aplinkosaugos reikalavimų, todėl gautus duomenis perduosime aplinkosaugininkams, visuomenės sveikatos specialistams, krovos kompanijos atstovams. Tikimės, kad tai bus gera prevencijos priemonė išvengti panašių incidentų ateityje“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

3 stoteles „Aeroqual AQM65“, kurios padeda stebėti aplinkosauginius parametrus, meteoparametrus ir triukšmo lygį aplinkoje, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija yra įsigijusi prieš porą metų. Pernai direkcija šiaurinėje uosto dalyje papildomai dar įdiegė 10 lakiųjų organinių junginių nustatymo / aptikimo detektorių. Visų šių įrenginių fiksuojami duomenys yra naudojami prevencijos tikslais. Su kai kuriomis uoste veikiančiomis krovos kompanijomis yra pasirašytos bendradarbiavimo sutartys, kuriomis remdamosi kompanijos bet kada gali gauti oro stotelių fiksuojamus duomenis – taip kompanijos gali operatyviai reaguoti į bet kokius taršos nuokrypius ir imtis priemonių problemoms šalinti. Aplinkosaugininkams paprašius, oro taršos stotelių duomenys  pateikiami ir jiems.

Dar praėjusią savaitę į Uosto direkciją pakviesti KLASCO atstovai patikino, kad buvo imtasi papildomų priemonių krovinio dulkėtumui mažinti. Rugpjūčio 9 d.  kompanijoje naftos kokso krovinys buvo padengtas ekologiška celiuliozės mišinio danga, kuri turi eliminuoti krovinio dulkėjimą. Krovos įmonės vadovo teigimu, artimiausiu metu planuojama papildomai įsigyti dar dvi vandens rūko patrankas, kurios visiškai uždengtų krovos zoną, bei pailginti apsaugines sieneles krovos zonoje, kurios sustabdo dulkių judėjimą krovos metu. KLASCO atstovai kaip vieną iš aplinkosauginių priemonių įvardijo ir papildomos technikos, kuria bus drėkinami ir valomi technologiniai ir privažiuojamieji keliai, pasitelkimą, taip pat reguliarų Vitės kvartalo gatvių, kurios priklauso miesto savivaldybei, valymą, gabaritinių sienelių, kuriomis buvo atskirtos vagonų iškrovos zonos, pastatymą.

Iki šių metų rugsėjo 12 d. KLASCO turi paruošti papildomą trumpalaikį ir ilgalaikį priemonių planą poveikiui aplinkai mažinti. Vos tik pasirodė informacija apie padidėjusį dulkėtumą Klaipėdos miesto centrinėje dalyje, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovai dar antradienį ryte operatyviai nuvyko į arčiausiai miesto centro esančios krovos kompanijos KLASCO teritoriją, apžiūrėjo krovos bei sandėliavimo zonas, buvo pasiūlyta imtis skubių priemonių dulkėtumui mažinti, krovos bei sandėliavimo procesus vykdyti uždaru būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar vėl pastatysite už medžių

Ar vėl pastatysite už medžių portretas
kaip Švyturio g.? Labai patogu juk medžių šakos ir lapai gerai dulkes ir triukšmą sulaiko.

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
D.GRYBAUSKAITĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

vairuotojas

vairuotojas portretas
kazkaip keista lyg tarsa yra siaurineje uosto dalyje ,kodel tylima apie pietine Klaipedos dali?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių