Quantcast

Buriavimo mokykla grįš į Klaipėdą?

Bus vertinamos galimybės Klaipėdoje ir vėl veikti buriavimo mokyklai. Numatoma, kad ją šiuo metu patogiai galėtų priimti atnaujintas jachtklubas. Buriavimo mokyklos klausimui nuspręsta suburti specialią darbo grupę.

Situacija pasikeitė

Penktadienį vaikų buriavimo mokyklos atkūrimo Klaipėdoje iniciatyvinė grupė galimybes uostamiestyje atkurti buriavimo tradicijas aptarė su uostamiesčio meru Vytautu Grubliausku.

Žinia, prasidėjus Smiltynės jachtklubo rekonstrukcijai buvo kilęs klausimas dėl buriavimo mokyklos ateities. Tuomet nuspręsta, kad uostamiesčio buriavimo entuziastams teks laikinai emigruoti į Dreverną, kur veikia kartu su Klaipėdos rajono savivaldybe bei Klaipėdos miesto jūriniu buriuotojų klubu įsteigta Klaipėdos krašto buriavimo mokykla.

„Tai tuo metu buvo visiškai racionalus, logiškas ir turbūt neišvengiamas sprendimas. Dabar situacija yra pasikeitusi ir jachtklubas yra prisikėlęs naujam gyvenimui“, – situaciją apibendrino V.Grubliauskas.

Burs darbo grupę

Mero teigimu, atgimęs uostamiesčio jachtklubas gana aiškiai deklaruoja, jog su šiuo metu turima infrastruktūra bei erdvių ištekliais galėtų po savo stogu priimti Klaipėdos buriavimo mokyklą.

V.Grubliauskas neabejojo, kad šį klausimą būtina svarstyti labai rimtai ir tam suburti šios srities bei suinteresuotų šalių atstovų darbo grupę bei įvertinti visas aplinkybes tokios idėjos įgyvendinimui.

Visų pirma, esą reikėtų peržiūrėti situaciją su Drevernoje veikiančia mokykla ir kokiomis sąlygomis Klaipėda tapo tos įstaigos dalininke, kaip toliau reikėtų tęsti ar kitaip interpretuoti veiklą.

Taip pat būtina plačiai ir kompleksiškai įvertinti buriavimo mokyklos atkūrimą Klaipėdoje.

„Tikrai inicijuosiu darbo grupę, į kurią pakviesiu šios iniciatyvinės grupės atstovus. Pakviesti be abejo reikėtų ir šiuo metu dideliu optimizmu šiuo klausimu nešvytinčius uosto vadovaujančių struktūrų atstovus, Saugios laivybos administracijos atstovus, taip pat be abejo jachtklubo atstovus, savivaldybės atstovus“, – dėstė V.Grubliauskas.

Žvelgs kompleksiškai

Pašnekovas pabrėžė, kad vertinant šia tema aktualius klausimus turėtų būti kalbama ne tik apie mokyklos atkūrimą, perkėlimą ar įkūrimą, bet ir paliečiant jachtos „Lietuva“ ateities klausimą, taip pat – įrangos, infrastruktūros, žmogiškojo potencialo ir pan. klausimus.

Meras pastebėjo, kad iniciatyvinės grupės keliama idėja iš tiesų yra racionali ir Klaipėdai svarbi, tačiau prieš tai dar laukia daug įvairių sprendimų. Manoma, jog būtų gerai, kad šia idėja patikėtų bei ja „užsikrėstų“ aplinkinės savivaldybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rūpintojėlis

rūpintojėlis portretas
Jau pykina nuo tuščių kalbų, nuo tų veiksmažodžių , "grupių ir komisijų"... Sukvietei trenerius, pasiūlei ką turi ir sugrąžinkit vaikus atgal į Jachtklubą. Bet šis- suremomtuotas tik prabangai ir komercijai. Vaikų sporto niekas nenori. Kvieskit specialistus, trenerius, mere, nustokit imituoti darbą, visur kištis, įrodinėti, kad suprantate ABSOLIUČIA...I viską
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių