Quantcast

Blaivyklos paieškos uostamiestyje įstrigo

Uostamiesčio savivaldybei niekaip nepavyksta rasti įmonės, kuri teiktų vienos nakties apgyvendinimo paslaugą gatvėje gulintiems neblaiviems asmenims. Jie toliau vežami į gydymo įstaigas, kur neretai kelia problemų medikams.

Uostamiesčio savivaldybei niekaip nepavyksta rasti įmonės, kuri teiktų vienos nakties apgyvendinimo paslaugą gatvėje gulintiems neblaiviems asmenims. Jie toliau vežami į gydymo įstaigas, kur neretai kelia problemų medikams.

Kas teiks šią paslaugą, ieškota keturis kartus, tačiau konkursuose nedalyvavo nė vienas dalyvis.

"Niekas nenori apsiimti. Matyt, verslui neapsimoka teikti tokios paslaugos. Be to, reikia įvertinti, kad pastaroji nėra tik socialinė. Gatvėje neblaivūs gali gulėti ne tik benamiai. Tokių žmonių nakvynės negalėsime apmokėti. Taip pat ir pats žmogus gali nesutikti atverti piniginės. Tad prasidės teismai. Verslininkai veikiausiai tai įvertina", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė.

Pasak vadovės, kol kas neaišku, kaip spręsti šią problemą. Paklausta, ar savivaldybė pati nesiims steigti vadinamosios blaivyklos, ji atsakė: "Tai būtų labai brangu. Sprendimo dar ieškome".

A.Daujotienė pabrėžė, kad blaivyklų problema didžiuosiuose miestuose turėtų būti sprendžiama valstybės lygmeniu.

"Prieš ketverius metus Vyriausybėje buvo sudaryta darbo grupė. Joje dalyvavo policijos, Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos ministerijų atstovai. Jie turėjo svarstyti ir spręsti šią problemą. Tačiau niekas nepasikeitė", – komentavo direktorė.

A.Daujotienė atkreipė dėmesį, kad gatvėje gulinčių neblaivių benamių skaičius yra mažuma. Pasitaiko ir tokių žmonių, kurie nėra socialiai remtini, turi savo namus.

"Dėl to šią problemą turi spręsti visi", – pabrėžė vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jūreivis

jūreivis portretas
Liepoja seniai išsprendė šią problemą.Turi išblaivinimo įstaigą , gauna pinigėlių miestas.Ponai nuvykite į Liepoją tik 90 km ir įgausite patirties.

Šiaip

Šiaip portretas
Padidinkite alkoholio akcizą nors is x10 ir už gautus pinigus savo lėšomis įsteikite blaivyklas.

e.

e. portretas
na kas norės prisiimti sau blaivyklą. vien valytojai tektų dvigubai trigubai pamokėt, kad ji sutiktų valyti viską, ką pridirbtų neblaivūs klientai - nuotrauka straipsnyje labai iškalbinga.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių