Quantcast

Biržos tiltas nušvito mėlynai

Tamsiuoju paros metu Biržos tiltas ėmė skleisti naujas spalvas. Žalią statinio apšvietimą pakeitė mėlynas. Miestiečiai teigiamai įvertino tokius pokyčius.

Naujas apšvietimas ant Biržos tilto įrengtas prieš porą savaičių. Buvo sumontuota LED juosta.

Dabar ji šviečia mėlynai, tačiau, anot įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinio direktoriaus Dangero Aleksandrovo, galima įjungti kokią tik norima spalvą.

"Dabar kurį laiką Biržos tiltas bus apšviestas mėlynai. Kaip bus vėliau, sunku pasakyti. Gal įjungsime žalią spalvą, kaip buvo anksčiau. Jei bus pageidaujama, pasirinksime kitą. Renginių metu galėsime keisti tilto apšvietimą", – sakė vadovas.

Biržos tilto apšvietimas jau seniai nebuvo atnaujintas. Senasis buvo visiškai susidėvėjęs, rūdys pažeidusios laikiklius.

Anksčiau šis tiltas buvo apšviestas žaliai. Tokios pat spalvos šviesa tamsiuoju paros metu nušvinta ir Pilies tiltas.

Paklaustas, ar nebus keičiamas apšvietimas ir čia, D.Aleksandrovas atsakė: "Pilies tilto dar negalime liesti. Nėra pasibaigęs garantinės priežiūros laikotarpis. Be to, žalia apšvietimo spalva čia pasirinkta neatsitiktinai. Siekta, kad Dangės vanduo neatrodytų purvinas."

Klaipėdiečių akis traukia ir dar vienas šviečiantis akcentas – suoliukai priešais miesto rotušę. Pastarieji buvo papuošę Šviesų festivalį ir miestiečius džiugins toliau.

Gyventojai ir miesto svečiai ateina ne tik pasigrožėti šviečiančiais statiniais, bet ir ant jų pasėdėti.

Klaipėdiečiai atkreipė dėmesį, kad vieno suoliukų spalva yra  apgaulinga. Realybėje jis šviečia mėlynai, o užfiksuotose nuotraukose atrodo, kad yra žalias. Tad fotografijose visi trys šviečiantys suoliukai atspindi Lietuvos vėliavos spalvas.

Šventiniu apšvietimu tebedžiugina ir miesto rotušė. Ji taip pat iliuminuota šalies trispalvės spalvomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R.S.

R.S. portretas
mėlynas brūkšnys ardo visą harmoniją.Niekai.

Eeeh,

Eeeh, portretas
Graži ta mūsų Klaipedėlė..Gaila tik kad begalviai valdo ir netausoja
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių