Quantcast

Bibliotekoje – knygų išpardavimas

Prasidėjus Nacionalinei bibliotekų savaitei, uostamiestyje pradėtas ir bibliotekos spaudinių išpardavimas. Knygų kainos svyruoja nuo 20 centų iki kelių šimtų litų. Už surinktas lėšas bus perkamos naujos knygos. Gyventojai skuba pirkti lietuviškus spaudinius ir siųsti užsienyje gyvenantiems giminaičiams.

Nuo šios savaitės Klaipėdos savivaldybės viešojoje bibliotekoje prasidėjo nereikalingų spaudinių išpardavimas. Numatyta parduoti apie 5 tūkst. knygų.
Jų vertintojai kasdien iki 18 val. užsukę į bibliotekos Mainų fondą pasaulinio pripažinimo kūrinius gali įsigyti vos už keliasdešimt centų.

Knygas nuspręsta parduoti todėl, kad bibliotekos sulaukia naujų leidimų ir senųjų gyventojai tiesiog nebeskaito, paseno kai kurių turinys arba egzempliorių yra per daug.

„Kaina priklauso nuo knygos išvaizdos, jos turinio. Knyga gali kainuoti nuo 20 centų iki 20 litų. Turime enciklopediją, kurią sudaro 51 tomas, ją siūlome pirmą kartą. Parduosime visus enciklopedijos tomus, todėl tikimės gauti 200 litų“, – vardijo Klaipėdos viešosios bibliotekos Komplektavimo skyriaus darbuotoja Violeta Prišmontienė.

Daugiausia išparduodama grožinės literatūros lietuvių bei rusų kalbomis. Nors itin senų, antikvarinių knygų šiuo metu įsigyti nepavyktų, tačiau kelių dešimčių metų senumo leidinių tikrai pavyks aptikti.

Bibliotekininkė pasakojo, kad knygų išpardavimas rengiamas jau penktąjį kartą ir kasmet sulaukia vis didesnio populiarumo.

„Pirkėjų srautas labai skirtingas. Vieną dieną ateina labai daug žmonių, o kartais užsuka vos keli lankytojai“, – pasakojo V.Prišmontienė.

Vienas išpardavimas buvo organizuojamas net visą mėnesį. Tada parduota knygų už 1 tūkst. litų.
Pusė surinktų pinigų atitenka savivaldybei, o kita pusė lieka bibliotekai. Už surinktas lėšas bus perkami nauji leidiniai.

Nors išpardavimas prasidėjo tik šį antradienį, klaipėdiečiai jau nupirko knygų daugiau nei už 100 litų. Spaudinius galima pirkti iki ateinančio antradienio.
Bibliotekininkė pasakojo, kad į Mainų skyrių užsukę uostamiesčio gyventojai daugiausia domisi grožine literatūra, netrūksta ir tokių, kurie į biblioteką užsuka po kelis kartus.

„Žmonės perka ir pasakoja, kad tos knygelės iškeliaus į užsienį. Veža ten gyvenantiems tautiečiams, vaikiškas knygutes – užsienyje augantiems lietuviukams“, – atskleidė V.Prišmontienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių