Quantcast

Betliejaus taikos ugnis atkeliavo į Klaipėdą

Prieš Kalėdas visame pasaulyje dalijama Betliejaus taikos ugnis neaplenkė ir Klaipėdos. Lietuvos skautų atneštą liepsnelę priėmė ne tik miesto meras Vytautas Grubliauskas, bet ir įvairių įstaigų bei organizacijų darbuotojai.

Penktadienį klaipėdiečius į miesto rotušę pakvietė šalies skautų organizacijos. Čia merui V. Grubliauskui ir visiems atvykusiesiems įteikti Betliejaus žibintai su rusenančiomis taikos liepsnelėmis. Žibintus dekoravo Klaipėdos miesto mokyklų auklėtiniai. 

Akcijos tikslas – kad ugnis apkeliautų visą Lietuvą ir įžiebtų tikėjimą, viltį, ramybę bei taiką žmonių širdyse. Šiemet tarptautinės akcijos šūkiu tapo žodžiai „Taikos ugnis – vienijanti įvairovę“.

Susirinkusiesiems prie simbolinės liepsnelės meras linkėjo žmogiškos laimės, pasidžiaugti tuo, kad gyvena puikiame mieste ir paklausti savęs, ką dar galėtų padaryti, kad Klaipėda būtų gražesnė, jaukesnė ir dvasingesnė.

„Kvietėme prisijungti per 30 įvairių uostamiesčio įstaigų, norime skleisti taikos ugnį kuo plačiau. Klaipėda – didelis miestas ir prieš šventes mes nesame pajėgūs visiems gražiai ją perduoti, todėl pakviečiame atvykti į vieną vietą“, – kalbėjo Betliejaus taikos ugnies Klaipėdoje organizatorė Sandra Brinkytė.

Betliejaus taikos ugnis Lietuvai iškilmingai perduota antradienį Lenkijos ir Lietuvos pasienio Slobudkos miestelio pagrindinėje mokykloje. Ketvirtadienį ją priėmė šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ši idėja kilo 1986 metais Austrijoje vykdant socialinę paramos akciją „Šviesa tamsoje“. Daugiau nei 30 metų artėjant Kalėdoms ypač pasižymėjęs vaikas iš Austrijos keliauja į Palestiną ir Betliejuje uždega žvakę, pargabena ją namo, o iš Austrijos ugnis pasklinda po Europą, Amerikos ir Australijos žemynus.

Lietuva į šią akciją įsitraukė 1994 metais ir sparčiai išplito visoje šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių