Quantcast

Bendruomenės siūlyti projektų nesiveržia

Uostamiesčio gyventojai delsia savivaldybei teikti projektų, kuriuos šiemet norėtų įgyvendinti savo bendruomenėse, siūlymus. Praėjusiais metais buvo susidurta su tokiu pačiu scenarijumi. Tada teko pratęsti pasiūlymų teikimo terminą, tačiau šiemet to daryti nebeketinama.

Uostamiesčio gyventojai delsia savivaldybei teikti projektų, kuriuos šiemet norėtų įgyvendinti savo bendruomenėse, siūlymus. Praėjusiais metais buvo susidurta su tokiu pačiu scenarijumi. Tada teko pratęsti pasiūlymų teikimo terminą, tačiau šiemet to daryti nebeketinama.

Laukė paskutinės dienos

Jau kelerius metus gyventojai gali kartu nuspręsti, kokių projektų norėtų savo gyvenamoje teritorijoje ir jiems įgyvendinti gauti finansavimą.

Uostamiesčio savivaldybė iki šios savaitės vidurio laukė keturių mieste suformuotų vietos bendruomenių projektų pasiūlymų, tačiau pastebima, jog gyventojai juos teikė labai vangiai.

"Kol kas dar neįvertinome, kiek yra pasiūlymų, tačiau tikrai nedaug. Scenarijus kartojasi – žmonės laukia iki paskutinės minutės", – vietos bendruomenių atstovus apibūdino Klaipėdos savivaldybės Socialinių paslaugų poskyrio vyriausioji specialistė Diana Pilelienė.

Termino nepratęs

Pašnekovės teigimu, gyventojai buvo laiku raginami nadelsti ir pasinaudoti galimybe pagražinti bendrą buitį bei organizuoti bendruomenės šventes.

Vis dėlto domėtis pasiūlymų teikimo tvarka pradėta vos likus kelioms dienoms iki teikimo termino pabaigos.

Savivaldybės darbuotoja prisiminė, jog dėl klaipėdiečių įpročio tokius darbus atidėti paskutinei dienai praėjusiais metais reikėjo pailginti pasiūlymų priėmimo laiką. Tačiau šį kartą toks sprendimas esą nebus priimtas.

"Šiemet taip tikrai nesielgsime. Juk tvarka turi būti", – patikino D.Pilelienė.

Skirs daugiau pinigų

Pasiūlymų teikimo termino pratęsti negalima, mat šiemet pinigus iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sutarta gauti anksčiau.

Tai turėtų padėti išvengti kasmet kylančio gyventojų nepasitenkinimo dėl esą per vėlai vykdomų darbų.

"Žinoma, tai dar nėra įtvirtinta sutartimis, tai – žodiniai pažadai", – patikslino savivaldybės darbuotoja.

Šiemet ne tik anksčiau planuojama gauti lėšas, tačiau ir skiriamų pinigų suma bus didesnė nei pernai. Ji išaugs 74 tūkst. litų. Uostamiestį 2015-aisiais pasieks daugiau nei 164 tūkst. eurų.

Įgyvendino 116 projektų

2014-aisiais keturios vietos bendruomenės pasidalijo beveik pusę milijono litų.

Už šiuos pinigus pavyko įgyvendinti 116 projektų. Jau kelerius metus populiariausi lauko treniruokliai bei vaikų žaidimų aikštelės ir pernai ėmė viršų.

"Daugiausia – 60 projektų buvo skirta vaikų ir jaunimo užimtumui, o 31 – sportui ir sveikatinimui", – teigė pašnekovė.

Jau kelerius metus bendruomenės vykdo panašius projektus, tačiau savivaldybė jokių prioritetų netaiko. Vis dėlto gyventojai kviečiami atkreipti dėmesį į tai, jog 2015-ieji uostamiestyje – Senjorų metai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nekažką

nekažką portretas
Klaipėdoje nėra seniūnaitijų, o liberalai seniūnaičių rinkimus tik teismo įpareigoti surengė tad natūralu, kad jie ir kalba apie jų naikinimą.

Tai

Tai  portretas
kad kalbama apie seniunaiciu naikinima.O kas tada rupinsis?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių