Quantcast

Bėdžiams Klaipėdoje perka būstus

Uostamiesčio savivaldybė šiemet ketina įsigyti 20 butų, kuriuose bus apgyvendinti sunkiai besiverčiantys asmenys ar šeimos. Dalis būstų jau nupirkta. Taip pat jau įsibėgėjo namo statybos Irklų gatvėje, kur bus įkurta keliasdešimt socialinių butų.

Klaipėdoje siekiama mažinti socialinio būsto laukiančiųjų būrį.

Šiuo metu, anot Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėjos Danguolės Netikšienės, oficialiai paskelbtame sąraše yra įrašyti 578 asmenys ir šeimos, laukiantys socialinio būsto.

Šiemet miestas jau nupirko 7 vieno kambario butus, kuriuose įsikurs laukiantieji socialinio būsto.

"Tikėjomės nupirkti 10, tačiau rinkoje turbūt jau nėra tokios didelės pasiūlos. Bandysime dar kartą skelbti", – patikino D.Netikšienė.

Pasak skyriaus vedėjos, iš viso per šiuos metus ketinama nupirkti 20 vieno kambario butų, mat būtent tokių nedidelių būstų laukiančiųjų daugiausia.

Pastebima, kad miestas negali pirkti brangesnių būstų nei nustatyta vidutinė rinkos kaina, todėl dažnai pasiūlymai miesto centre ar patraukliausiuose miesto rajonuose – netinkami.

Pasak D.Netikšienės, vieno kambario butų, jeigu name nėra lifto, ieškoma pirmame aukšte, mat juose numatoma įkurdinti negalių ar ligų turinčius žmones.

"Mėginome pirkti neįgaliesiems pritaikytus butus, bet tokių butų pasiūlos rinkoje nėra", – pastebėjo pašnekovė.

Ateityje socialinių butų fondą pagausins ir statomas socialinių butų namas Irklų gatvėje, kuriame bus įrengti 36 butai.

Šiame name bus įrengti ir specialiai neįgaliesiems pritaikyti butai. Šis pastatas, kurio statybos jau įsibėgėjo, turėtų būti baigtas statyti 2018-ųjų viduryje.

Dar 40 butų namas ateityje iškils Rambyno gatvėje. Šiuo metu jau baigiamas derinti šio statinio techninis projektas.

Pasak pašnekovės, šiemet iš turimo socialinio būsto fondo jau išnuomota 10 butų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jeigu žmonės gauna tokius būstus,

Jeigu žmonės gauna tokius būstus, portretas
tai nuo to nepraturtėja ir neįsigyja nuolatinių pajamų.Pradeda nemokėti už paslaugas-visos išlaidos gula ant likusių NB narių pečių.O ką iš anų paimsi?Reikia kelti žmonių pragyvenimo lygį, gyvenimo gerovę, atgaivinti valstybinę pramonę, racionalų šalies ūkio valdymą, išvaikyti iš ūkio visus mūsų naudos vagius ir žulikus, o ne girtis padidėjusiu bendru vidaus produktu(BVP).Dėl kurio lygio nei man eilinam piliečiui, nei šiems ,,bėdžiams"nei šilta nei šalta

GYVENTOJAS

GYVENTOJAS portretas
reiketu gauti viso namo gyventoju sutikima ,nes tie zmones kurie gauna uz dyka taip vadinama socialini busta ,daznai nesilaiko butu ir namo eksplotacijos taisykliu ,triksmauja ,girtuokliauja ar laiko gyvunus be namo laiptines gyventoju sutikimo ,aisku nieko neprisideda prie namo infrostrukturos gerinimo ir kito.Cia aiskus demokratijos principu pazeidimas ,kad nepaisoma privaciu savninku privacies nelieciamybes teises aktu ir kitu normatyvu ,juk turetu spresti viso namo gyventojai ar jie sutinka isileisti tokius gyventojus ,cia jau aiski savivaldybes savivale ,gal reiketu kur nupirkti prie savivaldybes gyvenanciu klerku namu kokius tai sklypus su namais ir tenais ikelti tuos socialus ,tegul kaimynysteje augintu ozkas ar triusius ir dar galetu arkli isigyti ir kokia tai veikla uzsiimti.Kam jus kisat nesiklause namu gyventoju ,aisku niekas ir nesutinktu ju tureti uz sienos savo buto.

patarimas

patarimas portretas
Sukelia tuos bėdžius kur gyvena ramūs žmonės,o tie prisidirba vaikų,gyvena iś paśalpų ir už nieka nemoka,bei dirbti irgi tingi pastatykit jiems dangoraižį kur visi tilptų, juk daugelis turėjo butus ir prarado tur ut per savo kaltę,
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių