Quantcast

Be baseino – ir daugiau grandiozinių projektų

Miesto sporto bendruomenei buvo pristatyti valdžios planai, susiję su infrastruktūros gerinimu. Nuo milijoną eurų atsieisiančio Klaipėdos irklavimo bazės atnaujinimo iki Futbolo mokyklos rekonstrukcijos. Užsiminta ir apie ilgai miestiečių laukiamo baseino atidarymą.

Žada daug renginių

Trečiadienį susirinkę Sporto tarybos nariai domėjosi sportinių objektų statybomis ir kitomis su sportu susijusiomis naujienomis mieste.

"Klaipėda šiais metais yra Europos sporto miestas, todėl numatoma organizuoti apie 70 įvairių renginių. Ir šią savaitę turime gana didelių ir miestui svarbių iniciatyvų – vandens sporto šakų festivalį, Vilties bėgimą", – priminė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Svarbu ne tik organizuoti renginius, bet ir gerinti infrastruktūrą.

Pasak direktoriaus, 2018–2022 m. bus atnaujinta nemažai mokyklų stadionų ir aikštynų. Vien tam skirta apie 7 mln. eurų.

Darbai – jau birželį

S.Budino žodžiais, į pabaigą eina Klaipėdos irklavimo bazės modernizavimo konkursas, tai atsieis kiek daugiau nei 1 mln. eurų. Dalį lėšų tikimasi gauti iš Lietuvos irklavimo federacijos.

"Pasitaikė gana silpnas projektuotojas, su kuriuo turėjome labai daug problemų. Bet kuriuo atveju, šiuo metu yra paskelbtas konkursas rangos darbams. Turime nemažai dalyvių, tikiuosi, pavyks birželį pasirašyti sutartį ir pradėti realius darbus dar šiemet", – prognozavo S.Budinas.

Atkreiptas dėmesys, kad centre esančių S.Dacho progimnazijos ir Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro sporto infrastruktūra – itin prastos būklės arba jos visai nėra. Todėl čia irgi planuojama įrengti stadionus.

Taip pat baigiamas rekonstruoti Sąjūdžio parkas, atnaujinus rekreacinę jo dalį bus pereinama prie aktyviosios – modernaus BMX ir riedutininkų parko. Jau birželį visi darbai turėtų būti užbaigti.

Mokykla virs kompleksu

Pabaigos link artėja ir Gedminų tako rekonstrukcija. Anot S.Budino, Gedminų gatvėje veikia trys mokyklos, todėl atnaujinta infrastruktūra aktyviai naudosis vaikai.

Planuose – ir Ąžuolyno giraitės atnaujinimas. Realius statybos darbus tikimasi pradėti 2019 m., o dar kitais – juos užbaigti.

Futbolo mokykla, planuojama, virs daugiafunkciu paslaugų kompleksu, pritaikytu ne tik sportininkams, bet ir bendruomenei.

Joje planuojama įrengti dvi dirbtinės dangos futbolo aikštes, bėgimo takus, taip pat vieną nedidelę natūralios dangos aikštelę bei sunkumų kilnojimo centrą. Darbai turėtų prasidėti šiemet, kai bus išrinktas rangovas.

"Galbūt rudenį, į žiemos pusę jau galėsime pradėti senojo pastato griovimo darbus", – sakė S.Budinas.

Tarp svarbiausių miesto objektų – naujo baseino statybos.

"Šiuo metu vyksta baseino perdavimo koncesininkui procedūra, tikrinami pagrindiniai mazgai. Operatoriui bus reikalingos dar dvi savaitės pasiruošti. Birželio pirmąją, vėliausiai antrąją savaitę turėtų įvykti baseino atidarymas. Nes visi statybos darbai jau yra užbaigti", – tikino S.Budinas.

Naujos sporto salės statybos

Pradėti darbai ir "Versmės" progimnazijoje – čia atnaujinamas dirbtinės dangos sporto aikštynas. Kitąmet darbų sulauks ir H.Zudermano gimnazija bei Sendvario progimnazija, o 2020 m. – "Baltijos" ir "Gilijos" pradinės mokyklos.

S.Budinas priminė, kad bus statoma nauja sporto salė Kretingos ir Šviesos gatvių sankirtoje. Salės projektavimo darbai jau įsibėgėjo.

Nauja salė atsiras vietoj buvusios Burių gatvėje. Ši uždaryta dėl "Klaipėdos naftos" plėtros planų. Senoji sporto salė patenka į bendrovės statomos gamtinių dujų paskirstymo stoties apsauginę zoną.

Pastačius stotį, pastatas negalėtų būti naudojamas sporto ar kitai visuomeninei veiklai, bendruomenės renginiams.

Už šį objektą uostamiesčiui "Klaipėdos nafta" įsipareigojo sumokėti 673 tūkst. eurų kompensaciją.

Tvarkant salę bus atnaujintas ir stadionas.

S.Budinas pridūrė, kad šiuo metu vyksta rangos darbų konkursas dėl šiaurinėje miesto dalyje esančios "Verdenės" progimnazijos stadiono sutvarkymo. Šalia jos bus įrengta dirbtinės dangos futbolo aikštė, sutvarkyti bėgimo takai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventoja.

Gyventoja. portretas
Liudna ir graudu , tvarko ir ardo ten kur mazai zmoiu vaiksto , o kur saligatviu atnaujinimai , Reikjaviko gatveje , nuo Avitelos link turgaus ir t.t. ar jau taip blogai buvo , kad koja nusilauzti galejai Vingio gatveje , kad reikejo ardyti ir naujus saligatvius tiesti . Tegu pakontroliuoja gerb, Budinas ,akip tvarkdariai tvarko zeldinius , prie Aukuro mokyklos paliko miskelyje betvarke - APZELE ZOLE - NEBEMATYTI...

Lt

Lt portretas
Pagrinde tvarkoma siaurine miesto dalis, nors didzioji dalis Klaipedos miesto gyventoju gyvena pietineje dalyje. Ar tas kuris ten rengia projektus pamasto apie tai ?

Neziniuke

Neziniuke portretas
Prie Bigo, Pietines Alksnynes rajone reikia stadiono vaikams, zaidzia kiemuose , kaimynai eina is proto
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių