Quantcast

Bastionų tiltas ir vėl įskėlė konfliktą

Bangų gatvės 11 sklypas ir čia esantis gyvenamasis namas, dalis Gluosnių gatvės 6 sklypo, kurie trukdo Bastionų gatvės tiesimui ir tilto statybai, bus paimti visuomenės poreikiams. Po karštų ginčų pastarojo posėdžio metu tam pritarė miesto taryba.

Užkliuvo kompensacijų dydžiai

Svarstant šį klausimą, politikai suabejojo, ar nurodytos kompensacijos Bangų gatvės 11 name turtą turintiems savininkams atitinka realybę.

Skaičiuojama, kad didžiausia čia esančio vieno buto vertė – 35 tūkst. eurų. Kitų sumos nurodytos mažesnės – 29 tūkst., 13 tūkst. eurų.

Nurodyta, kad brangiausios yra administracinės patalpos – 79,1 tūkst. eurų. Šiame name yra ir garažas. Teigiama, kad jo vertė – 5,11 tūkst. eurų.

"Abejoju, kad gyventojai už tokias nurodytas sumas galėtų įsigyti tokio pat lygio turtą", – tvirtino miesto tarybos narys Arūnas Barbšys.

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė aiškino, kad šios sumos preliminarios. Jos paimtos iš Nekilnojamojo turto registro vidutinių rinkos verčių aprašo.

Bus atliekamas individualus turto vertinimas. Jis gali sumažinti arba padidinti kainą. Tai priklauso ir nuo buto būklės, remonto, želdinių.

Jeigu gyventojai nesutiks su nepriklausomų turto vertintojų nustatyta turto verte, procedūra persikels į teismą.

Tuomet bus užsakytas ekspertinis vertinimas.

Kreipėsi ir į Prezidentę

Prieš Bastionų gatvės tiesimą ir tilto statymą pasisakantys politikai dar kartą atkreipė dėmesį, kokios gali būti šio projekto įgyvendinimo pasekmės. Įvardijo grėsmę Bangų, Baltikalnio gatvėms, ten esantiems namams.

"Perima žmonių turtą dėl niekam nereikalingo tilto ir kelio. Negalvoja, kokios bus pasekmės šioje senamiesčio dalyje. Bus sunaikintas kultūros paveldas", – tvirtino tarybos narė Nina Puteikienė.

Politikė dar posėdžio pradžioje informavo, kad tarybos frakcija "Puteikis plius" kartu su devyniomis uostamiesčio nevyriausybinėmis organizacijomis kreipėsi į vidaus reikalų bei kultūros ministrus, premjerą ir Prezidentę, prašydami, kad būtų stabdomas lėšų skyrimas naujojo Bastionų tilto statybai.

Teigiama, kad tai neracionalus mokesčių mokėtojų lėšų švaistymas. Dėl šio projekto taip pat prašoma specialiųjų tarnybų inicijuoti tyrimą.

Tilto statybai skirtas lėšas prašoma nukreipti šioje tikslinėje teritorijoje esančių ugdymo bei švietimo įstaigų kapitaliniam atnaujinimui, naujos mokyklos ir darželio statybai, šaligatvių, pėsčiųjų perėjų pritaikymui neįgaliesiems ir dviračių takų infrastruktūros įrengimui.

Ginčai privertė nustebti

"Jei klausytume visų davatkų, neturėtume nei tilto, nei baseino", – tvirtino vicemeras Artūras Šulcas.

Tarybos narys Vytautas Čepas stebėjosi, kad visi gailisi pagrindinės senamiesčio dalies, Tiltų gatvės, kur transporto srautai dideli, namų sienos byra nuo vibracijos, tačiau, norint nukreipti transporto srautus į kitą pusę, vėl piktinamasi.

"Tiltas tikrai reikalingas. Pažiūrėkite, kaip Vilnius nutiesė aplinkkelius, kad dideli transporto srautai aplenktų senamiestį. Buvo paaukoti ne tokie saugomi objektai. Žmonės taip pat iš pradžių pyko. Tačiau panašu, kad tiesti aplinkkelius buvo verta. Kai išeini iš posėdžių salės, atrodo, kad buvai beprotnamyje", – diskusijas apibendrino V.Čepas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiltu g

Tiltu g portretas
Tiltas tikrai reikalingas,cia rasoma kad Sovietai griove senamiesti...bet dabar zymiai daugiau eismo Tiltu g ir namai tiesiog byra nuo vibracijos,o kiek pinigu buvo sukista i Tiltu g sutvarkyma ir vel autobusai....o del garso izoliacijos ir kalbos nera......atvaziojant i senamiesti noresi pasivaiksciot o ne i masynas ziureti....o del Bangu ir salia naujo kelio /tilto esanciu gatviu...tai tik i gera ,atsiras parduotuviu ir t.t. ,kelia sutvarkys,butai pabrangs :-) Sekmes.

vidmantas

vidmantas portretas
paskutine kadencija liberalizmatikams tai ir reikia užkalt euriuką

rrr

rrr portretas
tai tiltas į niekur. Kokiu kampu suksis mašinos į Bangų g., ir kur važiuos Danės gatvėje, kur suksis. Danės g. nėra galimybių platinti, nes senoji elektrinė valstybės saugomas objektas ir kitoje pusėje didelis pastatas. O gal mokesčių mokėtojai dar ir už šio pastato griovimą mokės. koks bus kelias toliau, į kur? Siaura gatvele su stačiais posūkiais? O kur gyventojų garso izoliacija ? Pro pat langus Danės g. važiuos mašinos ir už tai dar mokėsime . Kiek kainuos tiltas į niekur?
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių