Quantcast

Bananuose slėpėsi nuodingas voras?

Pagarsėję atvejai, kai žmonėms įkanda iš banano iššokęs voras, kaip paaiškėjo, ne iš piršto laužti. Tai savo kailiu patyrusi klaipėdietė iki šiol negali atsigauti – po incidento ji gydosi antibiotikais.

Neatsispyrė nuolaidai

Vienoje uostamiesčio parduotuvėje maždaug prieš savaitę apsipirkinėjusi Ilona neatsispyrė nupigintiems bananams.

Grįžusi namo ir vaisių kekę iš maišelio ištraukusi klaipėdietė tai atsimins dar ilgai. Moteris tvirtino, jog belupant bananui žievę iš jo staiga iššoko nemenko dydžio voras. Supanikavusi klaipėdietė tą vaisių išmetė.

Tos pačios dienos vakarą jai ėmė skaudėti dešinę ranką, netoli riešo atsirado paraudimas, sukilo temperatūra.

"Iš pradžių nė neįtariau, kad voras galėjo būti nuodingas. Vakarop sutino ranka, pradėjau keistai jaustis, darėsi silpna. Tai šaltis purtė, tai karšta darėsi. Supratau, kad geruoju visa tai nesibaigs", – nemaloniais išgyvenimais dalijosi pašnekovė.

Iš išgąsčio nespėjo nufotografuoti

Karščiuojanti moteris nedelsiant kreipėsi į medikus. Gydytojas jai išrašė vaistų ir liepė atidžiai stebėti save.

"Visi buvome apstulbę. Pradėjau gerti antibiotikus ir darėsi geriau, po kelių dienų patinimas atlėgo, kūno spalva įgavo įprastinę spalvą. Bijojau, kad nebūčiau užsikrėtusi kokia baisia liga, juk bananai atvežami iš užsienio, negali žinoti, kas ten juose tyko. Manau, kurį laiką net nežiūrėsiu į jų pusę. Gaila, kad nespėjau nufotografuoti, buvau per daug išsigandusi", – apmaudą liejo moteris.

Apie šį incidentą sužinojęs Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža taip pat neslėpė nuostabos.

Nors žmonės kreipiasi dėl pačių keisčiausių dalykų, tačiau tokių atvejų jo tarnyboje esą pasitaikę nebuvo.

"Banane rado vorą? Kažin ar tai įmanoma. Nebent įlindo pačiame prekybos centre. Iš tiesų neįsivaizduoju, kaip tai galėtų atrodyti", – garsiai mąstė A.Bauža.

Prisiminė skandalingąją pelę

Viršininkas neslėpė, kad įstaigos darbuotojams tenka aiškintis ir labai absurdiškas situacijas.

"Prisimenu atvejį, kai pieno pakelyje buvo atrasta negyva pelė, tiesa, nenustatėme, kad ji papuolė pačiame pieno kombinate, matyt, kažkas nevykusiai pajuokavo", – kalbėjo pašnekovas.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėjos Astos Šlepetienės žodžiais, atvejis – išskirtinis, nes Lietuvoje gyvenantys vorai nėra pavojingi žmonėms.

Vedėjos žodžiais, Užkrečiamųjų ligų valdymo skyrių informacija apie panašius incidentus pasiektų esant užkrečiamumo galimybei.

Tiesa, užsienyje tokie atvejai jau gerai pažįstami. Anglijos prekybos tinkluose pardavinėjamuose bananuose rasti vorai įkando vienam virtuvės šefui, taip pat – ir Londono lietuviui.

Manoma, kad tai – Brazilijoje klajojančių vorų rūšis, kurie savo kiaušinėlius deda bananų kekėse, todėl kartais su siuntomis iš užsienio, jie atkeliauja į parduotuvių tinklus.

Šie Brazilijos gyviai dar vadinami bananiniais vorais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
maisely turguj buna ipakuoti bananai po 8vnt jokiu voru nera buve.

Laba diena,

Laba diena,  portretas
Gali dirbti ir visą gyvenimą, tačiau su tuom nesusidurti. Taip pat, galėjo būti kad voras prie banano buvo prigludęs, ir kai lupo įkando ir tada tik jį pastebėjo. :)

to jonas

to jonas portretas
banane tikrai NEIMANOMA..! Dezeje ant kekes taip , buna pasitaiko visokiu gyviu , bet paciame banane nesu mates . Dirbu su bananais virs 20 metu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių