Quantcast

Atsargiai, Klaipėdoje griūva balkonai

Prakiurę ir trupantys balkonai Klaipėdos centre jau ne juokais baugina praeivius. Baiminamasi, kad avarinės būklės konstrukcijos vieną dieną nukris ir mirtinai sužalos praeivius. Neatidėliotinus remonto darbus vilkina patys gyventojai, kurie nesutinka mokėti už tai, kuo negali pasinaudoti.

"Gali ką nors užmušti"

"J.Janonio gatvėje ties 14-uoju namu geriau nevaikščioti, nes darosi per daug pavojinga. Bet kuriuo metu ant galvos gali užkristi plyta, atraiža ar betoninis blokas ir ką nors užmušti. Negi veiksmų bus imtasi tik tada, kai įvyks skaudi nelaimė? Kiek dar paprasčiausiai lauksime?" – susirūpinimą reiškė viena klaipėdietė.

Ji pasakojo savo akimis mačiusi, kaip prieš daug metų Klaipėdos senamiestyje Jūros šventės metu balkonas su vyru nukrito tiesiai ant žmonių minios.

Esą tas pats scenarijus gali pasikartoti ir ties J.Janonio gatvės senos statybos namu.

"Iki pat šiandien prisimenu tą šiurpų vasaros įvykį. Panikos apimti žmonės apspito kraujo balą, kažkas dar bandė pajudinti ant asfalto ištiškusį vyro kūną. Vaizdas išties buvo kraupus. Netrukus atlėkė greitoji pagalba ir išsivežė sužeistąjį, vargu ar jis išgyveno. Tai – apsileidimo ir namo nepriežiūros pasekmė, o kalti patys žmonės, kurie atsisako mokėti už balkono remontą", – įsitikinusi pašnekovė.

Mokestis už orą?

Keičiant balkonus daugiabutyje, už šiuos darbus turi mokėti visi, net ir tie gyventojai, kurie balkonų neturi.

Dėl to kyla didelės aistros. Panašiai nutiko ir su minėtu J.Janonio gatvės namu.

"Nesuprantu, kodėl turėčiau prisidėti, jei neturiu balkono? Sąskaita už remonto darbus ateis tokia pati, kaip ir kitiems, nors man iš to – jokios naudos. Nesąžininga. Tegul remontuojasi tie, kuriems reikia. Aš čia niekuo dėta", – nukirto J.Janonio gatvėje gyvenanti klaipėdietė.

Taip mąsto dauguma daugiabučiuose namuose gyvenančių žmonių.

"Šis klausimas turi būti užduodamas Seimui. Kokius įstatymus priėmė, tokius ir turime", – gyventojų įtūžį atrėmė Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius.

Protestuoja bergždžiai

Nors kai kurie kategoriškai nesutinka mokėti už balkono remontą, įstatymai lygūs visiems.

"Daugiabučių namų administratorių, bendrijų techninės priežiūros specialistai privalo laiku pastebėti ir tvarkyti kritinės būklės balkonus", – atkreipė dėmesį G.Pocius.

Vedėjo teigimu, įstatymais nustatyta, kad balkonas – bendro naudojimo konstrukcija.

Tai reiškia, kad lėšos už to bendro naudojimo objekto remontą yra dengiamos visų namo gyventojų bendra sąskaita.

Todėl avarinės būklės balkonai Klaipėdos centre neišvengiamai bus tvarkomi.

"Netrukus prasidės daugiabučio J.Janonio gatvėje 14 renovacija. Praeis apskundimo periodas ir po savaitės kitos turėtume startuoti, jau yra parinktas rangovas", – tvirtino įmonių "Vitės valdos" ir "Debreceno valda" direktorius Vaidas Barakauskas.

Reikia taikyti prievartą

"Gyventojus informavome, kad situacija išties prasta – reikia ne tik balkonus, bet ir namo fasadą remontuoti. Galiausiai buvo pritarta renovacijai", – pastebėjo direktorius.

Esą neturintieji balkonų dažnai atsisako finansiškai prisidėti prie nepigaus remonto.

Pinigų gailima net saugumo labui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aukse

Aukse portretas
Tris metus gavome iš Debreceno valdų kad balkonas kritinės būsenos. Neturint lėšų netvarkėm. Kai pasiėmė įstatyma jog balkonai tvarkomi ir moka viso namo gyventojai Jis Tampa nebekritiškas. Tokie stebuklai tik debreceno valdoms būdinga. O pasiskambinus jiems jie dar kopijos praso į teismą juos

Danute to rajono gyventoja

Danute to rajono gyventoja portretas
klaipedos mieste Mokyklos 21 namo balkonai avarines bukles , kodel ju netvarko .namas labai senas

valdui

valdui portretas
Rusijoj taip nebūtų, blogai Lietuvoje- ten tavęs lauks
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių