Quantcast

Estakada naudinga uostui ir klaipėdiečiams

Klaipėdos uostas nuo šiol dirbs dar sklandžiau, o geležinkeliu gabenami kroviniai netrukdys vilkikų eismo į įmonės „Klaipėdos Smeltė“ teritoriją. Tai užtikrins penktadienį iškilmingai atidaryta estakada.

332 m ilgio estakada pastatyta virš penkių geležinkelio kelių ir Nemuno gatvės. Ši dviejų lygių sankryža sumažins automobilių spūstis uosto prieigose bei gerins ekologinę situaciją mieste.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus padėkojo už laiku baigtą darbą ir gyrė statytojus už tai, kad jie nesugalvojo papildomų darbų ir nereikalavo jiems daugiau pinigų, o statinio kaina išliko tokia, kokia ir buvo planuota. Statybos darbai užtruko pusantrų metų.

„Kaina konkurso metu sumažėjo net 40 procentų – nuo 7,4 mln. iki 4,1 mln. eurų. Šis įrenginys tarnaus ne tik „Klaipėdos Smeltei“, bet ir kitoms įmonėms. Tikimės, kad ši estakada padės suvaldyti transporto srautus, o automobilių eilės Kalnupės gatvėje turėtų išnykti“, – sveikindamas statytojus kalbėjo A.Vaitkus.

„Intensyvus eismas geležinkeliu kartais kroviniams užkirsdavo galimybę patekti į mūsų įmonę iki keturių valandų per parą. Atidarius estakadą bus sudarytos geresnės sąlygos aptarnauti uosto kompanijų klientus bei leis gerokai sutrumpinti patekimo į terminalą ir išvykimo iš jo laiką. Džiaugiamės, kad tai ne tik naudingas, bet ir labai elegantiškas statinys, puošiantis mūsų uosto prieigas“, – dėkodamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai kalbėjo „Klaipėdos Smeltės“ generalinis direktorius Rimantas Juška.

Dviejų lygių sankryžą pastatė bendrovės „Latvijas tilti“ ir „Kauno keliai“.

Pasakodamas apie estakados statymo ypatumus bendrovės „Latvijas tilti“ Klaipėdos filialo vadovas Mindaugas Kelpša minėjo, jog darbas vyko laikantis itin griežto grafiko.

„Visai šalia penkiomis geležinkelio linijomis nuolat važiavo traukiniai. Kai darbus planavome, veikė tik trys linijos, dar dvi turėjo būti nutiestos jau baigus estakadą. Tačiau darbai susidėliojo kitaip, tad turėjome dirbti labai organizuotai, nes eismą geležinkeliu buvo galima riboti tik labai trumpam laikui. Džiaugiuosi, kad viskas pavyko sklandžiai, laiku ir pagal numatytą biudžetą“, – teigė M.Kelpša.

Iškilmėse dalyvavo bei sveikinimo kalbas sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius bei Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karoče,

Karoče, portretas
šnapsian drinken. Kiek daug eilinių miestiečiu dalyvavo atidaryme, šaunuoliai, kad pranešėt iš anksto. P.S. Ar MUreika neperšals? Plonai apsirengęs.

BHUDE SCOTT

BHUDE SCOTT portretas
Sveiki Bhude Scott paskolos organizacija susiformavo siekiant padėti žmonėms poreikius padeda ,: pavyzdžiui, finansinės paramos. Taigi, jei jūs einate per finansinių sunkumų ar esate kokiame nors finansų netvarka, ir jums reikia lėšų pradėti savo verslą ar jums reikia paskolą apmokėti savo skolą arba sumokėti savo sąskaitas, pradėti gražią verslą, arba esate ieškant ją sunku gauti kapitalo paskola iš vietos bankų, susisiekite su mumis šiandien elektroniniu paštu: bhudescottloancompany@yandex.com už Biblija sako "Lk 11:10 Kiekvienas, kuris prašo, gauna; tas, kuris ieško, randa; ir tam, kuris paskambina, durys bus atidarytos "Taigi neleiskite darbas galimybę perduoti Jums nes Jėzus yra tas pats vakar, šiandien ir per amžius daugiau informacijos prašome darbas yra rimtų pažiūrų ir Dievas bijo žmonių. Jei esate finansiškai aušros ir jums reikia paskolą prašome susisiekti su mumis elektroniniu paštu: bhudescottloancompany@yandex.com.

BHUDE SCOTT

BHUDE SCOTT portretas
Sveiki Bhude Scott paskolos organizacija susiformavo siekiant padėti žmonėms poreikius padeda ,: pavyzdžiui, finansinės paramos. Taigi, jei jūs einate per finansinių sunkumų ar esate kokiame nors finansų netvarka, ir jums reikia lėšų pradėti savo verslą ar jums reikia paskolą apmokėti savo skolą arba sumokėti savo sąskaitas, pradėti gražią verslą, arba esate ieškant ją sunku gauti kapitalo paskola iš vietos bankų, susisiekite su mumis šiandien elektroniniu paštu: bhudescottloancompany@yandex.com už Biblija sako "Lk 11:10 Kiekvienas, kuris prašo, gauna; tas, kuris ieško, randa; ir tam, kuris paskambina, durys bus atidarytos "Taigi neleiskite darbas galimybę perduoti Jums nes Jėzus yra tas pats vakar, šiandien ir per amžius daugiau informacijos prašome darbas yra rimtų pažiūrų ir Dievas bijo žmonių. Jei esate finansiškai aušros ir jums reikia paskolą prašome susisiekti su mumis elektroniniu paštu: bhudescottloancompany@yandex.com
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių