Quantcast

Atgimusiame parke – sūpynės neįgaliesiems

Atnaujinant Sąjūdžio parką, nepamiršti ir judėjimo negalią turintys vaikai. Žaidimų aikštelėje įrengtos specialios sūpynės, kuriomis gali naudotis ir vežimėliuose esantys mažieji.

Džiaugiamasi, kad judėjimo negalią turintys vaikai galės ir pasisupti, ir pabūti bendroje erdvėje su kitais. Viltasi, kad ne tik uostamiestyje, bet ir kitose šalies savivaldybėse atsiras ir daugiau tokių įrenginių.

"Norėjome, kad judėjimo negalią turintys vaikai taip pat galėtų pramogauti, tad įrengėme specialias sūpynes. Tokias buvome matę Druskininkuose", – atskleidė Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis.

Sąjūdžio parko rekonstrukcija beveik finišavo. Liko tik užbaigti tvarkyti želdinius.

Klaipėdiečiai džiaugiasi atnaujinta nauja viešąja erdve pietinėje miesto dalyje. Naudotis pastatytais atrakcionais jie pradėjo dar plušant statybininkams.

Sąjūdžio parko rekonstrukcija truko kiek daugiau nei metus. Ši viešoji erdvė buvo išplėsta, įkurtos naujos erdvės poilsiui bei aktyviam laisvalaikiui.

Pagrindinis atnaujintos parko dalies akcentas – vienas didžiausių Lietuvoje BMX dviračių, riedutininkų ir riedlenčių parkas. Pastarasis jau sulaukė didžiulio aktyvaus laisvalaikio mėgėjų dėmesio.

Naujojoje Sąjūdžio parko dalyje taip pat įrengta gimnastikos aikštelė, nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai, suformuoti vandens telkiniai, pastatytas mini amfiteatras, atsirado suoliukų, šiukšliadėžių, įkurdinti dviračių stovai. Vaikų žaidimų aikštelėje sumontuoti ir lauko muzikos instrumentai.

Sąjūdžio parko dalį atnaujino bendrovė "Hidrostatyba". Darbo projekto parengimo bei rangos darbų sutarties vertė – apie 1,1 mln. eurų.

Pagal sutartį rangovai dar turi baigti sutvarkyti žolynus, kurie dėl oro sąlygų kol kas nėra sužaliavę, atlikti kitus smulkius darbus.

Klaipėdiečiai baiminasi, kad nauji įrenginiai Sąjūdžio parke gali būti nuniokoti.

R.Stasiulis tvirtino, kad šioje viešojoje erdvėje bus sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros. Tikimasi, kad šios padės užtikrinti saugumą ir apsaugoti naują inventorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baba

baba portretas
Baikite pezėti su tuo triukšmu,norite gyventi mieste ir su kaimo tyla, taip nebūs.Gyvena žmonės šalia parduotuvių,šalia gatvių kur triukšmas dieną-naktį ,kuom jus išskirtiniai nuo kitų.

Anonimas

Anonimas portretas
Parkas didžiulis, bet aikštelė prie pat namo. Gaila namo gyventojų.

Mociute

Mociute portretas
Zinau,bet mane dabartiniai"super"teveliai pasmerks,bet visvien noriu issakyti savo nuomone.Savo vaikus ir anukus auginau tokiu principu-padarei klaida-istaisyk,sulauzei-sutaisyk,izeidei,uzgavai-atsiprasyk ir nesvarbu kiek tau metu,penkeri ar dvidesimt penki.Aisku penkiametis daug ko nesutaisys,bet megins,prasys pagalbos vyresniu,bet tures daryti.Uzaugo visi normalus,pabaige mokslus,moka beveik viska savo rankomis pasidaryti,nebijo darbo.Tikiu,kad ir mano proanukius taip augins,su pagarba kito darbui ir zmogui.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių