Quantcast

Atgimimo aikštėje išdygo eglutė

Atgimimo aikštėje per dvi dienas išdygo šventinė eglė. Kaip šventinis medelis bus papuoštas, kol kas laikoma paslaptyje. Atskleidžiama tik tiek, kad atsispindės jūriniai motyvai.

Baiminosi vėjo staigmenų

Apie 20 metrų aukščio dirbtinė eglė pradėta statyti vakar. Sekmadienį vakare šventinis medelis jau buvo sumontuotas. Dirbtinė eglė Atgimimo aikštėje statoma pirmą kartą.

Anksčiau ji puošdavo Teatro aikštę. Šiemet pastarojoje erdvėje pastatyta tikra žaliaskarė.

Egle Atgimimo aikštėje rūpinasi įmonė „Švenčių studija“. Konkursą rūpintis uostamiesčio šventiniu medeliu ji laimi šeštą kartą. Dažniausiai tik ši įmonė jame ir dalyvauja.

Įmonės „Švenčių studija“ generalinė direktorė Jolanta Tūraitė pasakojo, kad Klaipėdoje visada eglutė pradedama montuoti anksčiau.

„Žinome, kad gali staigmenų pateikti vėjas“, – tvirtino vadovė.

Montuojant Klaipėdai skirtą eglutę, imamasi ir papildomų apsaugos priemonių. Ant karkaso sumontuojami papildomi svoriai, kad vėjas šventinio medelio nenuverstų.

Pamatys dalelę savęs

J.Tūraitė vylėsi, kad miestiečiams patiks šiųmetinė eglė. Puošybos idėjos autorius – įmonės darbuotojas dizaineris Dominykas Koncevičius.

Miestiečiai galės džiaugtis dviem eglutėmis.

„Į eglutes žiūrime kaip į meno kūrinius. Šiemet šventinis medelis statomas naujoje erdvėje. Norėjome ją padaryti jaukią. Pasirinkome koncepciją, kad medelis tiktų prie didelių pastatų. Smagu, kad Klaipėda plečia šventines erdves, daugiau dėmesio skiria papuošimams, miestiečiai galės džiaugtis dviem eglutėmis“, – teigė vadovė.

J.Tūraitė neatskleidė, kaip bus papuošta Atgimimo aikštės žaliaskarė. Prasitarė tik tiek, kad medelyje atsispindės jūriniai motyvai.

„Mums patinka, kai padarome, o tada žmonės vertina mūsų darbą. Tikrai nemanome, kad viską reikia sugromuluoti ir pasakyti. Kiekvienas eglutėje pamatys dalį savęs. Ji kaip veidrodis, paveikslas. Juk kiekvienas žmogus, žiūrėdamas į meno kūrinį, gamtą, mato skirtingus dalykus. Vieni – bangas, kiti – saulėlydį, treti – laivus. Norime, kad taip būtų ir su eglute“, – tvirtino vadovė.

Įmonė „Švenčių studija“ rūpinasi ir Vilniaus žaliaskare.

Puošti žada antradienį

Teatro aikštėje taip pat verda darbai. Kabinami šventiniai papuošimai. Tikra žaliaskarė čia atgabenta penktadienį. Ją ketinama puošti antradienį, jei pavyks suremontuoti keltuvą.

Teatro aikštės eglutė bus papuošta pagal vakarietiškas tradicijas. Ant jų bus pakabintas tankus šviečiančių girliandų šydas. Ją kaip ir miesto gatves puoš įmonė „Gatvių apšvietimas“.

„Visi darbai artėja prie pabaigos. Iki ketvirtadienio turime papuošti miestą. Dar yra savivaldybės nupirktų papildomų papuošimų, kurie keliauja pas mus. Jie kabės toliau nuo senamiesčio esančiose vietose. Juos kabinsime po eglutės įžiebimo“, – pasakojo įmonės „Gatvių apšvietimas“ generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas.

Eglutės įžiebimo šventė, po kurios nušvis visas miestas, Teatro aikštėje vyks šeštadienį 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
Kodėl žalios spalvos kūgį vadina žaliaskare eglute? Geriau maža, bet tikra eglutė, negu metalinis kūginis monstras. Pinigų išmetimas į šiukšlių dėžę.

Nusivyliau

Nusivyliau portretas
Tikėjausi išvysti tikrą eglę, o pamačiau metalinį karkasą, apkaišytą eglių šakomis... Nusi.....

čia

čia  portretas
Anksčiau visada eglė per naujuosius stovėjo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių