Quantcast

Architektų taryba pradeda veiklą

Klaipėdos regiono architektai pirmieji Lietuvoje susibūrė į regioninę tarybą ir suskubo prisistatyti uostamiesčio merui Vytautui Grubliauskui.

Penktadienį į mero kabinetą sugužėjo visas būrys architektų, susibūrusių į naują organizaciją, kurios pirmininkas yra Edmundas Andrijauskas. Lietuvos architektų rūmų Klaipėdos regioninė architektų taryba susikūrė įsigaliojus naujam Architektūros įstatymui. Ši institucija dalyvaus daugelyje procesų, susijusių su architektūriniais konkursais.

Patys architektai norėtų, kad tarybos veikla darytų įtaką procesams, dėl kurių mieste būtų matoma daugiau architektūros.

Netrukus bus derinamas miesto tarybos sprendimo projektas, kuriame apie pusę punktų sudaro valstybės deleguoti reikalavimai ir prievolės. Dėl kitos pusės galimybė apsispręsti, kuriose teritorijose, kurie namai turėtų būti statomi prieš tai rengiant architektūrinius konkursus, palikta savivaldai. Architektų taryba viliasi, kad tokie konkursai užkirs kelią galimiems nukrypimams įgyvendinant patvirtintą projektą.

Miesto meras išreiškė viltį, kad privalomas projektų derinimas su architektų taryba netaptų stabdžiu statant namus ir jų nebrangintų.

"Tikiuosi geranoriškumo iš architektų bendruomenės, norėčiau, kad tarybos dalyvavimas nelemtų specifinių derinimo procedūrų, kurios gali tapti kliūtimi projektų vystytojams. Dabar, kai kiekviena investicija yra aukso vertės, mes turime daryti viską, kad niekas nekomplikuotų, nestabdytų ir projektų derinimo procesų nedarytų sudėtingesnių. Tikiuosi, mes išgirdome vieni kitus. Linkėjau, kad architektų taryba ir savivaldybės specialistai rastų bendrus vardiklius ir kad politikų teismui būtų pateiktas vienintelis verdiktas, dėl kurio jiems nebereikėtų ginčytis", – sakė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išvaikyt juos

išvaikyt juos portretas
o gal tai proga tuos pseudoarchitektus, kol jie krūvoje, surinkti ir išvežti kur toli toli...tiesiog pykina nuo jų darbų: ravelinai, baseinai, maximos, arenos, pilsotai tarp privačių namų, privatūs namai šalia Šilo, ...negrįžtamai sudarkytas uostamiestis.

Nei verkti, nei juoktis

Nei verkti, nei juoktis portretas
Tai jau tikrai NAUJA architektūros taryba! Su kuo? Ogi su ...Andrijausku priešakyje.

HiTech

HiTech portretas
Oho, tai bent rimtas pairinkimas, juk tokie Andrijauskai geba 6 aruose ir daugiabuti suresti ir kitaip pasitarnauti...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių