Quantcast

Aptarė vasaros sezono galvos skausmus

Uostamiesčio tarnybos vasaros sezonui pasiruošusios, tačiau įspėjama apie gresiančias problemas. Galvos skausmą kiekvieną pavasarį kelia žolės degintojai, asmenys verčiantys į pamiškes atliekas, o vasarą paplūdimiuose laiką leidžiantys paaugliai.

Degina ir vaikai

Įvairių tarnybų atstovai rinkosi į Klaipėdos savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos posėdį. Čia jie pristatė, kaip yra pasirengę vasaros sezonui. Visi pabrėžė, kad šiltajam metui pasiruošta.

Posėdžio metu išskirtos didžiausią galvos skausmą keliančios problemos. Viena iš jų, su kuria susiduriama kiekvieną pavasarį, – pernykštės žolės deginimas.

„Golfo laukų dar ne visur turime“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda. Vadovas pabrėžė, kad daugiausia vietų, kur galėtų būti deginama žolė yra pietinėje miesto dalyje, ypač už Jūrininkų prospekto, važiuojant Žardės piliakalnio link.

„Niekas nenori savo kiemo deginti, tad važiuoja toliau“, – atkreipė dėmesį vadovas.

Posėdyje dalyvavę tarnybų atstovai visų tėvų prašė su vaikais pakalbėti apie pavojus, kurie kyla, deginant pernykštę žolę. Tokių atvejų metu nukenčia ir augalai, ir gyvūnai. Kyla pavojus užsidegti šalia esantiems medžiams, pastatams, įrenginiams. Nukentėti gali ir pats žolę deginantis asmuo.

Trūksta sąmoningumo

Dėmesys atkreiptas ir į nelegalius sąvartynus. Pasak L.Dūdos, nesuvokiama, kad, kai mieste sėkmingai veikia atliekų atsikratymo sistema, kažkas vis tiek atliekas verčia į dykras, pamiškes, patvorius.

„Jei jau veži, tai vežk į didžiagabaričių atliekų tvarkymo aikšteles, kurių mieste yra trys. Priims ir padangas, ir statybinių atliekų tam tikrą kiekį. Jei turi didelę mašiną, gali vežti tiesiai į Dumpius. Turime būti patys sąmoningi, o nelaukti, ar kažkas pagaus, skirs baudą. Tai samdinio filosofija“, – pabrėžė vadovas.

Jis atkreipė dėmesį, kad padangas privalo priimti ir servisai, kur jos keičiamos, kai kurios įmonės.

L.Dūda pabrėžė, kad bet kur suverstos atliekos tvarkomos iš tų pačių mokesčių mokėtojų pinigų.

„Vadinasi už atliekų tvarkymą mokame du kartus. Pirmiausia rinkliavą, o tada iš mokesčių mokėtojų pinigų tvarkomi nelegalūs sąvartynai. Už pastarąsias lėšas galėtume atlikti kitus darbus – pasodinti medžių, gėlynų, sutvarkyti šaligatvius ar nutiesti naujus. Dabar galvoja išmečiau, niekas nematė, tai aš nekaltas“, – komentavo direktorius.

Atkreipė dėmesį į vaikus

Prisimintos ir vasaros problemos paplūdimiuose. Gelbėtojai pabrėžė, kad reikia saugoti vaikus. Neretai būna atvejų, kai tėvai mėgaujasi saulės voniomis, o vaikai vieni maudosi jūroje.

Pabrėžta, kad negalima vienų paauglių išleisti į paplūdimį. L.Dūda pabrėžė, kad tėvai turėtų pakalbėti su vaikais apie saugumą paplūdimyje, mokyti atsargumo.

„Aiškinti, kad jūra nėra baseinas. Ji pavojinga ir klastinga. Ypač, kai audringa. Į tokią jūrą iš vis negalima lipti. Vaikus reikia auklėti taip, kad jie saugotų sveikatą. Atsargumo ugdymas turi ateiti iš šeimos, draugų, kitų artimųjų“, – pabrėžė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Milda ,užteks gal kartais plepalus rašinėti .Atsiversk prieš teikiant informaciją LR patvirtintas Higienos normas ,Ten aiškiai nurodyta ,kad visų pirmą paplūdimiai privalo būti įrengti vadovaujantis jomis ,tai reiškia ,kad paplūdimiai privalo būti saugūs .https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/TAIS.311976
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių