Quantcast

Iš apleistų pastatų veja su pagaliais

Uostamiestyje kasmet nugriaunama dešimtys pastatų vaiduoklių. Niekam nepriklausantys, apgriuvę statiniai tapo tikru galvos skausmu valdininkams – savavališkai avarinės būklės objektus užėmę miestiečiai ne visada juos apleidžia geranoriškai.

Baiminamasi gaisrų

Klaipėdos miesto savivaldybės Statinių priežiūros poskyrio vedėjos Jurgitos Drizgaitės teigimu, apleistų ir niekam nepriklausančių pastatų uostamiestyje netrūksta.

Aptikus tokius objektus, imamasi visų įmanomų priemonių saugumui užtikrinti.

Dažniausiai bešeimininkius, apgriuvusius statinius nusprendžiama nugriauti.

Baiminamasi, jog prieglobsčio ieškantys benamiai gali sukelti gaisrus, o sudūlėję stogai, grindys gali bet kada įlūžti.

Vien per šiuos metus Klaipėdoje su žeme sulyginta 19 avarinės būklės statinių, sandėliukų, pavėsinių, lauko tualetų ir kitų niekam nepriklausančių objektų.

Anot J.Drizgaitės, kasmet tokių objektų sunaikinama apie 13.

Mieste vis dar aptinkama prieš daugelį metų įrengtų ir pamirštų slėptuvių.

"Niekas nežino, iš kur jos atsirado, kam priklauso", – stebėjosi J.Drizgaitė.

Saugumas – nė motais?

Pasirodo, kartais teisėtų savininkų neturinčiais sandėliukais savavališkai naudojasi kaimynai ar netoliese gyvenantys žmonės.

Gyventojai juose laiko nereikalingus daiktus, konservuotas daržoves, bulves, įvairius rakandus.

"Neretai žmonės tinkamai neįvertina avarinės jų būklės. Nuvykę į vietą matome, kad ir vaikai ten bėgioja, žaidžia. Įgriuvus sandėliui gali nutikti daugybė nelaimių. Jeigu nėra suformuotas sklypas, nepaisant gyventojų nepasitenkinimo, sandėliukus nugriauname.O jeigu klaipėdiečiai ryžtasi objektus suremontuoti, tada naudotis leidžiame", – paaiškino J.Drizgaitė.

Tokių sandėlių gausu Šermukšnių g., senamiestyje bei Tauralaukyje.

Pasitinka su keiksmais

Anot Statinių priežiūros poskyrio vedėjos, sudėtingesnė situacija yra tada, kai sandėliai dūlėja kelių savininkų dalimis išpirktame žemės sklype.

Tokiu atveju savivaldybė praranda visas įmanomas teises jais disponuoti.

Asmenims nesutikus pastatų suremontuoti ar nugriauti, neretai įsiplieskia konfliktai.

"Kartais objektų tikrinti atvykusius specialistus gyventojai pasitinka keiksmais ir grasinimais. Nutinka ir taip, jog kovingai nusiteikę neblaivūs, asocialūs asmenys valdininkams grasina kone su pagaliais rankose",– atskleidė J.Drizgaitė.

Už pareigūnų reikalavimų nevykdymą sklypų savininkams taikomos baudos.

Vis dėlto, anot Statinių priežiūros poskyrio vedėjos, dažniausiai tokie asmenys jau turi įsiskolinimų antstoliams ir baudos jų nebegąsdina.

2018 m. nugriauti avarinės būklės apleisti statiniai:

Pastatai – Karlskronos g. 70, Gintaro g. 1, Šilutės pl. 47

Avarinės būklės sandėliukai – Turgaus a. 7, Jaunystės g. 22, Jūros g. 14, 16, Pušyno skg. 8, 10, Gegužės g. 10, Liepų g. 41, 39

Sandėliai – Pievų Tako g. ties namais 11–31, Rimkų g. 4

Informacinis ženklas – Taikos pr. 24

Tvora – Karklų g.10

Lauko tualetai – Minijos g. 115, 117, Rimkų g. 4.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ne dėl migrantų tiems rūpestis, jiems atiteks MŪSŲ butai, iš kurių MES būsim išvyti per drakoniškas šildymo ir NT kainas... na, 'atbėgėliams' už nieką mokėt nereiks, bet kur mums reiks dėtis? - taip kad: 'Pagaliais kovokim už savo gyvybinę erdvę!" :/

liberai

liberai portretas
grubliauskis visus VALKATAS ir visos lietuvos cigonus APGYVENDINA minijos 129 ...nes ten patys lyberai PREKIAUJA TEN SAVO PREKEMIS i vena ....!!!

Eziui

Eziui portretas
Tie pastatai buvo pastatyti ir priskirti tam tikriems objektams. Iki privatizavimu zmones jais naudojosi pagal priskirimo adresus. Neleizdami ju privatizuoti, patys paverte niekieno (kaip skelbia) tai ko noret kad zmogus i niekieno turta investuotu. O jeigu turtas turetu seimininka ir butu nepriziurimas, tai galetu bauduoti. Dabar ner ko girtis, kad darom tvarka. Lengviausia yra griaut ir draust. P. S. EZY ar esat tikras, kad rusys kuriuo Jus naudojates tikrai priklauso Jums (kaip ir visiems aisku, kad taip. Bet ar turite tai patvirtinanti dokumenta) TAIKOS VISIEMS.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių