Quantcast

Mūšis dėl Klaipėdos mero posto: V. Grubliauskas švenčia pergalę

Sekmadienį 41-oje Lietuvos savivaldybių įvyko antrasis merų rinkimų turas. Suskaičiavus rinkėjų balsus tapo aišku, kad Klaipėdos miestui toliau vadovaus trečią kartą iš eilės mero posto siekęs Vytautas Grubliauskas.

 

54-ų Klaipėdos apylinkių duomenimis, pergalę išplėšė ir miesto meru vėl tapo Vytautas Grubliauskas su 54,61 proc. visų dalyvavusių rinkėjų balsų, Arvydas Vaitkus gavo 44,18 proc. balsų.

Iškart po rezultatų paskelbimo V. Grubliauskas dienraščiui pripažino, kad ši kova buvo viena sunkiausių jo politinėje karjeroje, taip pat pasidžiaugė, kad rinkėjai esą sugebėjo atskirti pažadus nuo realybės.

Pašnekovas dėkojo balsavusiems klaipėdiečiams, savo komandai bei vienai didžiausių rėmėjų gyvenime žmonai Ingai. 

"Noriu nuoširdžiai padėkoti ir tiems, kurie mane palaikė, ir tiems, kurie balsavo už mano oponentą, už aktyvumą ir norą būti Klaipėdos kūrėjais ir prisiimti atsakomybę dėl jos ateities", – kalbėjo meras, jau pirmadienį žadantis tęsti senus bei pradėti naujus darbus.

Mero komitetas jau paskelbė, kad naujosios miesto valdančiosios koalicijos stuburą jis sudarys su konservatoriais, jie Klaipėdos miesto taryboje turės šešis mandatus.

Pasak V. Grubliausko, susitarimas su konservatoriais yra stiprus ženklas, kad koalicijos derybose jis kalbėsis 15-os tarybos narių grupės vardu.

„Jeigu mes iš tikrųjų jau paskelbėme apie vertybinę jungtį ir ambicijas formuoti naują koaliciją su konservatoriais, tai be abejo, kad visi kiti veiksmai jau turėtų būti derinami su partneriais, kurie strateginę partnerystę išdrįso paskelbti dar prieš antrąjį turą“, – sakė V. Grubliauskas.

Paklaustas, ar jau sulaukė A. Vaitkaus sveikinimų tapus Klaipėdos meru, V. Grubliauskas tikino pats nedelsiant su juo susisieksiantis ir padėkosiantis už įdomią kovą.

A. Vaitkus, sekmadienio naktį paskelbus galutinius rezultatus, į žurnalistų skambučius neatsakė.

Antrajame mero rinkimų ture Klaipėdoje savo valią (kartu su išankstiniu balsavimu) pareiškė 34,94 proc. visų 130 487 miesto rinkėjų. Šis skaičius – beveik 10 proc. didesnis nei 2015-aisiais, kai antrajame Klaipėdos mero rinkimų ture varžėsi V. Grubliauskas ir konservatorė Agnė Bilotaitė (apie 24–25 proc. aktyvumas).

V. Grubliauskas (Visuomeninis rinkimų komitetas "Vytautas Grubliauskas ir komanda") įveikė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovą A. Vaitkų.

Išrinkto mero komanda miesto taryboje turi devynis mandatus, "žalieji" – septynis.

Antrasis mero rinkimų turas taip pat vyko Kretingos, Klaipėdos ir Šilutės rajonuose.

Klaipėdos rajono meru išrinktas Bronius Markauskas (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), kuris nurungė konservatorių lyderę rajone Rasą Petrauskienę.

Kretingos rajono savivaldybei vadovaus visuomeninio rinkimų komiteto "Kretingos kraštas" lyderis Antanas Kalnius, rinkimus laimėjęs prieš socialdemokratą Virginijų Domarką.

Šilutės rajono meru tapo ir lyderio pozicijas išlaikė dabartinis vadovas, partijos "Tvarka ir teisingumas" atstovas Vytautas Laurinaitis, antrajame rinkimų ture įveikęs konservatorę Sandrą Tamašauskienę.

Klaipėdos rajone balsavo 31,30 proc. visų 47 299 rinkėjų. Kretingos rajone – 36,36 proc. visų 32 710 rinkėjų, Šilutės rajone – 38,10 proc. visų 36 190 rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joris

Joris portretas
Būtų liūdniausia, jei aktyvioji miesto bendruomenė nusiviltų naująja- senąja miesto valdžia ir prisijungtų prie tų 75 nebalsavusių procentų ir taptų apatiška miestui, o atsitiktiniai merai grubliauskai galėtų nevaržomai savo reikaliukus tvarkytis. Miestas tik trauktųsi, merdėtų...

linkintis

linkintis portretas
nemanau, kad žmonės šį kartą toleruos visokias Kracines aferas, taikstysis su smarvėmis,, triukšmu ir pan. Miestiečiai šitam "amžiams atėjusiam" turbūt dar užkurs ne vieną pirtį. To aš jam ir linkėčiau.

Pročka

Pročka portretas
nepadėjo Dievas, gal įsikiš Velnias
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių