Quantcast

Ant šaligatvių „nutūps“ motociklai

Uostamiestyje pritarta siūlymui ant platesnių šaligatvių leisti statyti motociklus. Dėl tikslių vietų dar bus deramasi su Klaipėdos miesto savivaldybe. Plieninių žirgų savininkai mano, kad motociklai ant šaligatvių galėtų būti statomi Teatro aikštėje ir M.Mažvydo alėjoje.

Penktadienį posėdžiavę Saugaus eismo komisijos nariai pritarė vienos iš uostamiesčio motociklių entuziastų bendruomenių prašymui leisti centrinėje miesto dalyje motociklus statyti ant šaligatvių.

"Norėtume sukurti precedentą – kad tai Klaipėdoje būtų pradėta įgyvendinti", – pastebėjo motociklų klubo "Vakarų pakrantė" narys Aurimas Mockus.

Jis atkreipė dėmesį, kad tokia praktika sėkmingai taikoma užsienio šalyse.

A.Mockus tvirtino, kad savininkai savo transporto priemonių neprašo leisti statyti ant tų šaligatvių, kur toks veiksmas sudarytų nepatogumų pėstiesiems.

Plieninius žirgus norima statyti ant plačių šaligatvių, be to, tokias vietas raginama pažymėti kelio ženklais, numatančiais leidžiamą stovėjimo būdą.

A.Mockaus teigimu, minėtos transporto priemonės galėtų būti statomos M.Mažvydo alėjoje bei Teatro aikštėje.

"Kaip žinote, ten stovėjimo vietos yra mokamos. Kai pastatomas motociklas, ten jau negalima palikti automobilio. Jeigu motociklai statomi už automobilių, vairuotojai jų dažnai nepastebi, todėl neretai net apgadina", – dėstė motociklininkas.

Tokiam siūlymui komisijos nariai pritarė, tačiau pripažino, kad dėl pačių stovėjimo vietų teks diskutuoti atskirai. Akcentuojama, kad uostamiesčio centre yra ir itin siaurų šaligatvių, kur palikti motociklai apsunkintų pėsčiųjų eismą.

"Mieste mes turime net kelias aktyvias bendruomenes. Ši transporto rūšis, nepaisant to, kad kai kurie žmonės laiko ją pavojinga, pati savaime tokia nėra. Pavojingi yra "greiti ir įsiutę". Reikėtų numatyti vietas, kur būtų galima statyti, tačiau, kurie taškai tai būtų konkrečiai, dar reikėtų analizuoti. Būtina parengti ir schemą", – siūlymą palaikė vicemeras Artūras Šulcas.

Tiesa, atkreiptas dėmesys ir į tai, jog numatant vietas tokiam stovėjimui reikės atsižvelgti, ar ši naujovė nepiktins gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Netrukdant pėsčiųjų, dviratininkų judėjimo - kodėl gi ne. Civilizuotas naudojimasis motociklais svarbesnis populiarinti, nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Dėl duslintuvų, deja, galima sutikti su pastaba - pernelyg dažnai stengiamasi kreipti į save dėmesį nesveikai smarkiai. Šiuo metu tai necivilizuoto naudojimosi motociklais iliustracija, kuriai prašyti tolerancijos - akiplėšiška.

taip

taip portretas
motociklams turėtu būti gerai ant šaligatvio :)

Žurnalistei

Žurnalistei portretas
Aurimas Mockus yra "Legacy Vets MC " baikerių klubo narys, o Vakarų pakrantė tokio klubo Klaipėdoje nėra :)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių