Quantcast

Akciją „Darom“ planuojama užbaigti šventiškai

Kitą savaitę visoje šalyje vyks pavasarinė švarinimosi akcija "Darom". Prie jos tradiciškai prisijungs ir Klaipėda. Šįkart užbaigti jubiliejinę talką planuojama šventiniu renginiu.

Kuopti prišiukšlintų teritorijų gyventojai kviečiami balandžio 22-ąją nuo 10 val. Šiemet tai bus dešimtas kartas, kai žmonės masiškai tvarkysis savo pačių noru.

Šiuo metu ieškoma tinkamos vietos, kur galėtų įvykti baigiamasis jubiliejinės akcijos renginys. Jo metu būtų pagerbtos įmonės, viešosios įstaigos, kaskart noriai prisidedančios prie aplinkos švarinimo.

Kaip sakė akcijos "Darom" Klaipėdos regione vadovė Agnė Zabrynaitė, per pastaruosius trejus metus Klaipėdos mieste surenkama apie 15–16 tonų atliekų.

"Planuojame sutvarkyti apie 50 taškų. Šiukšlintojų mažėja, matyt, žmonės tampa sąmoningesni, išmoksta tinkamai rūšiuoti. Patys gyventojai atšilus orams teiraujasi mūsų, kur galima tvarkytis", – pastebėjo A.Zabrynaitė.

Atkreipiamas dėmesys, kad miškuose žmonės palieka ne tik buitines atliekas, bet ir senus baldus, padangas. Per dešimtmetį uostamiestyje buvo rasta įvairaus šlamšto – nuo seno golfo, dviračio iki reklaminių iškabų.

Vicemeras Artūras Šulcas prisiminė kartą aptikęs raugintų kopūstų stiklainį, veidrodį.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjo Mariaus Poimanskio, po talkų surinkti maišus su atliekomis tikimasi per savaitę.

"Šiemet turėtų būti mažiau rūpesčių su šiukšlių išvežimu. Pernai šis reikalas sušlubavo ir užtruko ilgiau nei savaitę", – pažymėjo M.Poimanskis.

Pernai "Darom" metu buvo sutvarkytos 29 teritorijos. Šiemet akcijai priskirtos 48.

Norintys dalyvauti akcijoje turėtų registruotis. Tai padaryti galima elektroniniu paštu marius.poimanskis@klaipeda.lt arba tel. (8 46) 218 200.

Visa informacija apie akciją, teritorijų, kurias reikia tvarkyti, vietos skelbiamos Klaipėdos savivaldybės internetinėje svetainėje.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius kontroliuos, kaip vyksta talkos, ar yra išvežamos atliekos.

Organizatoriai įspėjo, kad bus surenkamos tik nurodytuose taškuose į raudonus maišus sukrautos atliekos.

Taip siekiama išvengti gyventojų savivalės, kai pasinaudojus akcija bandoma atsikratyti nereikalingais namuose, garažuose užsilikusiais rakandais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Aš šitoje politinėje akcijoje nebedalyvauju. Nemėtau šiukšlių, patariu tai daryti ir kitiems.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių