Quantcast

Aikštei – pavėluoti pasiūlymai

Klaipėdiečiai vis dar teikia pasiūlymus dėl aikštės, esančios prie buvusio "Vaidilos" kino teatro, atnaujinimo, nors projektas jau buvo pristatytas visuomenei ir ji pritarė vizijai.

Savo siūlymus savivaldybei išsakė prie aikštės esančios naktinės viešojo maitinimo įstaigos, kuri save pristato restoranu, atstovai.

Verslininkai buvo nepatenkinti, kad mažėja vietų automobiliams statyti. Taip pat nurodė, kad nepritaria aikštėje numatytoms želdinių, medžių alėjoms.

"Svarstėme, ką daryti su naujai gautais pastebėjimais. Juk Vaidilos aikštės atnaujinimo projektas ne kartą buvo viešintas, derintas su gyventojais, verslininkais, kitais suinteresuotais asmenimis. Kai suderinami daugumos interesai, nematau prasmės grįžti į pradinį tašką", – komentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Pasak pavaduotojos, verslininkų nepasitenkinimą galima suprasti. Medžių alėjos užstos įstaigą, jos iškabą, o kadangi sumažės vietų automobiliams, nebebus galima privažiuoti prie pat pastato, kur įsikūrusi įstaiga.

"Nemanau, kad reikėtų pritarti tokioms pastaboms. Tai pragmatiškas pageidavimas, kuris neatspindi daugumos visuomenės narių nuomonės. Gyventojai, su kuriais vyko ne vienas susitikimas, pritarė aikštės atnaujinimo projektui. Jie neprieštaravo, kad sumažės vietų automobiliams", – prisiminė pavaduotoja.

E.Mantulova pabrėžė, kad viešosios erdvės turi tarnauti žmonėms, o ne automobiliams.

"Mieste trūksta patrauklių erdvių. Dabartinės tokios nėra, neskatina jose rinktis, aplink kurtis verslui. Tai, kad pastatomas automobilis ir išeinama, naudos neduoda. Norime, kad ši erdvė virstų gražia, interaktyvia, kur žmonės norėtų leisti laiką. Natūralu, kad tada aplink kursis smulkusis ir vidutinis verslas. Graži aikštė jam kurs didesnę pridėtinę vertę", – numatė pavaduotoja.

E.Mantulova atkreipė dėmesį, kad dabar mašinos statomos prie įstaigos durų, pažeidžiant taisykles, – ant pėsčiųjų takų.

"Gal tai dabar ir patogu verslui. Ši erdvė šiuo metu yra ne miesto aikštė, o mašinų stovėjimo aikštelė. Norime, kad situacija pasikeistų. Galimybės pasiekti visus objektus yra. Manau, kad po atnaujinimo ši erdvė taps lankoma, mėgiama, aplink kursis verslas", – pabrėžė pavaduotoja.

Numatyta, kad atnaujinta aikštė bus pritaikyta įvairioms veikloms, tokioms kaip koncertai, kiti renginiai, poilsis.

Vaidilos aikštės atnaujinimo projektą planuojama parengti šiemet. Darbai turėtų startuoti kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Labai džiugu,kad bus sutvarkyta aikštelė,pagaliau nebereikės aplink automobilius vaikščioti.Turėsime gražią aikštę,o dabar baisu žiūrėti,kaip bomžynas atrodo.Po truputį Vėtrungė atsigauna. Ačiū organizatoriams.

Klubas

Klubas portretas
Gera vieta bus nueiti i tualeta prie tu nauju medziu tiek klubo lankytojams tualete kai bus eiles tiek alhasams kurie visada trinasi prie parduotuves

Vetrunge

Vetrunge portretas
Mieste didelė parkavimo problema. Tai ji neišsispręs mažinant parkavimo vietų skaičių mieste. Čia tas pat, kas galvos skausmą gydyti trankant galvą.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių