Quantcast

Žinomi atlikėjai Europos dieną atšventė Klaipėdos dramos teatre

  • Teksto dydis:

Klaipėdiečiai ir visi miesto svečiai gegužės 11-ąją buvo kviečiami švęsti Europos dieną.

Lietuvos kultūros sostinės gatvėse jau nuo vidurdienio vyko įvairiausi renginiai, kuriuos visus vienijo ta pati tematika – lietuviškas kinas. O šventinę dieną vainikavo iškilmingas kino koncertas, kuriame dainas iš garsiausių lietuviškų kino filmų atliko žinomi šalies atlikėjai.

Klaipėdos senamiesčio gatvės ketvirtadienį tapo tikra lietuviško kino oaze – visi Europos dienai skirti renginiai buvo susiję su kinu. Visą dieną Klaipėdos dramos teatro aikštėje vyko įvairūs renginiai – pristatytos interaktyvios meninės instaliacijos, vyko Klaipėdos mimų pasirodymai, parodos bei interaktyvi akcija „Europos kino karuselė“, kur lankytojai buvo kviečiami apsukti ratą Europos kino bėgiais.

Europos dienos minėjimą Klaipėdoje užbaigė iškilmingas kino koncertas, kurį vesti buvo patikėta televizijos laidų vedėjui Ignui Krupavičiui, o renginio režisūros ėmėsi Mykolas Vildžiūnas.

„Man, kaip kino režisieriui, tema apie kiną yra savaime įdomi. Teatras, kinas – vadinama pramoga, bet mano akimis tai – jausmų terapija. Kadangi tiek Europos, tiek Lietuvos kinas savyje turi sukaupę labai didelį bagažą emocijų, todėl ir nusprendėme, kad Europos dieną reikia paminėti kino kontekste“, - sakė koncerto režisierius M. Vildžiūnas.

Klaipėdos dramos teatre vykusio iškilmingo renginio režisierius tikino, kad Lietuvos kinas visuomet buvo europietiškas: „Netgi tais laikais, kai mes buvome ne Europos, o Sovietų Sąjungos sudėtyje, Lietuvos kinas buvo kur kas labiau orientuotas į europietiškas vertybes: humanizmą, laisvą žodį. Tiek mūsų kinas, tiek autoriai nepaklusdavo Maskvai, jos propagandos nurodymams, todėl tuo mūsų kinas ir išsiskyrė iš visos sovietinės produkcijos.“

Iškilmingame Europos dienai skirtame koncerte skambėjo ne tik dainos iš senųjų klasikinių lietuviškų filmų, bet ir iš naujų kino kūrinių. Garsiausias lietuviško kino dainas atliko Ieva Zasimauskaitė, Giedrė Kilčiauskienė, Indrė Launikonytė, Vladas Kovaliovas, Edgaras Lubys, šiemetinėje Nacionalinėje Eurovizijos atrankoje išgarsėjęs Gražvydas Sidiniauskas ir kiti atlikėjai.

Iškilmingo renginio svečiai žengė ne kaip įprasta raudonuoju renginio kilimu, bet mėlynuoju. Renginio režisierius M. Vildžiūnas tikino, kad šį spalva pasirinkta neatsitiktinai. Juk mėlyna – tai Europos Sąjungos simbolikoje dominuojanti spalva.

Tarp renginio svečių buvo galima sutikti ir keletą žymių žmonių. Iškilmingame koncerte lankėsi renginių organizatorius Remigijus Žiogas, muzikos prodiuseris Gintaras Bendžius, Europos Komisijos Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius, žurnalistė Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hansas

Hansas portretas
Žiogas didis įžymybė? Nejuokink, žurnalistėliai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių