Quantcast

Vasario 16-osios proga – specialus šokis

„Verdenės“ progimnazijos moksleiviai penktadienį sudrebino aplinkinių namų Kretingos gatvėje langus. Mokyklos kieme driokstelėjus muzikai, 800 mokinių iškėlė rankas, kuriose mirgėjo trijų spalvų vėliavėlės.

Dvi savaites ruošęsi ir iki smulkmenų repetavę savo šokį, pasirodymą moksleiviai pradėjo 11 val. Skambant Marijono Mikutavičiaus dainai „Aš tikrai myliu Lietuvą“ mažieji klaipėdiečiai bendru šokiu minėjo artėjančią Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną.

„Turime tradiciją netradiciškai švęsti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. Šurmulys mokykloje tęsėsi dvi savaites. Per ilgąsias pertraukas koridoriuose skambėjo muzika, o mokiniai repetavo judesius. Renginys pasisekė, net ir jam pasibaigus mokykloje tvyro fantastiška nuotaika. Ir mes prisidėjome prie raginimo šią dieną minėti linksmai“, – pasakojo mokyklos direktorė Rima Bėčiuvienė.

Pernai šios mokyklos moksleiviai taip pat traukė klaipėdiečių dėmesį. Jaunuomenė ant pėsčiųjų tilto per geležinkelio bėgius surengė ilgiausią eiseną. Vaikų rankose tą kartą plazdėjo vėliavos spalvų balionai, tad žvelgiant iš paukščio skrydžio, tai turėjo atrodyti, kaip milžiniška vėliava uostamiesčio centre.

Iš viso mokykloje mokosi 899 mokiniai. Tačiau šiuo metu daug vaikų serga. Penktadienio renginyje dalyvavo vaikai nuo pirmos iki aštuntos klasės.

„Svarbu tai, kaip jie atėjo į šį renginį, kaip jie dalyvavo ir kokį susiklausymą pademonstravo. Galima sakyti, kad mokiniai parodė visišką vienybę, pagarbą vienas kitam. Nuostabus vaizdas. Galime didžiuotis, kad tokią dieną vaikai buvo vieni už kitus. To ir siekėme prisimindami Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną“, – kalbėjo R.Bėčiuvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vergų šalies patriotai

Vergų šalies patriotai portretas
Kuo skiriasi nuo rusų laikų mokyklų? Taip pat visus dirbtinai, per prievartą suvarė it gyvuliukus, paklusti sistemai

Besius

Besius portretas
Labai panašu- kas nešoka, tas vatnykas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių