Quantcast

Uostamiestyje – Klaipėdos rašytojų prozos šventė

  • Teksto dydis:

Tradicinė jau daug metų skaičiuojanti Klaipėdos rašytojų prozos šventė „Proza skaitoma rudenį 2018“ prasidėjo lapkričio 12 d. literatūrinėmis pamokomis miesto mokyklose. Šiemet yra numatyta net dešimt rašytojų išvykų į mokyklas. Su mokiniais susitiks ne tik vietiniai rašytojai, bet ir atvykusieji iš sostinės bei užsienio.

Nemažai netikėtumų laukia lapkričio 14 d. rašytojo Vytauto Čepo jubiliejiniame vakare mįslingu bei intriguojančiu pavadinimu „3P“. Tik atvykę lapkričio 14 d. 17 val. į Klaipėdos apskrities viešąją I. Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpę sužinos, ką slepia vakaro pavadinimas.

Spalio mėnesį paskelbtas trumpo prozos teksto konkursas „Po saule keičiasi tik laikas“ sulaukė nemenko kuriančiųjų dėmesio. Konkursiniai tekstai skelbiami Klaipėdos rašytojų tinklapyje https://klrasytojai.wordpress.com, už juos galima balsuoti internetu.

Daugiausiai simpatijų surinkęs teksto autorius pelnys Europremiją, o komisija, įvertinusi kūrinius, skirs Vieno banknoto premiją.

Konkursantai, laureatai ir šventės dalyviai savo kūrybą skaitys baigiamajame renginyje lapkričio 16 d. 17 val. I. Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių