Quantcast

Uostamiesčio Teatro aikštėje – prancūziškos kultūros dvelksmas

Šeštadienį uostamiestyje pakvipo prancūziškais patiekalais, ore tvyrojo subtili prancūziška dvasia, mat miestiečiai mėgavosi "Božolė" švente. Nors renginį įkvėpė pietų Prancūzijoje įsikūrusio miestelio tradicijos, visgi joje netrūko ir lietuviškų motyvų.

Daugybė prekybininkų, muzikos atlikėjų ir puikiai nusiteikusių miestelėnų sugužėjo į Teatro aikštę, kur jų laukė gardūs patiekalai, įvairios pramogos ir koncertas.

Klaipėdiečiai galėjo įsigyti originalių rankdarbių, paragauti skanėstų, klausėsi gyvai atliekamos muzikos, varžėsi gražiausios prancūziškos poros ir prancūziško bučinio konkursuose.

Anot vieno iš "Božolė" šventės organizatorių Kęstučio Keršio, šiuo metų laiku žmonėms itin trūksta pramogų, susibūrimų.

"Vienas iš pagrindinių organizatorių tikslų – klaipėdiečiams dovanoti įsimintinas akimirkas, gerą nuotaiką, įkvėpti pažinti kitų šalių kultūras",– kalbėjo K. Keršis.

Renginio svečius linksmino muzikos grupės: "Gal", "Prieskonis", "Kofeinas", "Lotus", "The Beatles Tribute", atlikėjos Darija Freitikaitė, Gabrielė Endrikaitytė, Violeta Vilniškytė.

Pristatytas Vytauto Kernagio populiariausių dainų projektas.

Vakaro kulminacija tapo dainininkės Mios koncertas.

Dar neįpusėjus šventei, organizatoriai džiūgavo, jog lankytojų srautas pranoko lūkesčius.

"Džiaugiamės, kad pirmas prancūziškas blynas neprisvilo. Tikimės parodyti pavyzdį, kad klaipėdiečiams renginiai reikalingi ne tik vasarą",– teigė Kęstutis Keršys.

Tiesa, kai kurie šventės dalyviai teigė nepajautę žadėtos prancūziškos dvasios.

"Šventė labai įdomi, jauki, tačiau joje vyrauja ne prancūziška, o Baltijos šalių kultūra. Didžioji dalis kūrinių skambėjo lietuvių kalba, prekybininkų prekystaliai nukrauti lietuviškais lašiniais, pyragais, latviškais saldainiais "Karvutė", riestainiais",– įspūdžiais dalinosi klaipėdietė Alina.

Šventės "Božolė" organizatoriai – K. Keršis, Mindaugas ir Šarūnas Stančikai ir Vygantas Stoškus – ateityje žada surengti ir daugiau panašaus pobūdžio renginių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras

Gintaras portretas
+ už drasą organizuojant + už Kernagio ir Bitlų dainas + už Prancūzišką sriubą, kitais metais dar geriau !

taigi

taigi portretas
Božolė tai JAUNO t y šiuometinio vyno šventė kurioje būtinai turi būti JAUNAS vynas ir mėsos patiekalai Šventė švenčiama trečią lapkričio ketvirtadienį visoje Prancūzijoje O kad reklamos nors lietuviškam variantui nebuvo L A B A I B L O G A I

liudnas vaizdelis

liudnas vaizdelis portretas
pavargęs virėjos veidas, vienišos vaikais apsikrovusios seimūnes ir alaus ragautojai
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių