Quantcast

Šiuolaikinės juvelyrikos intriga ir tapybos nuotykis Palangoje

  • Teksto dydis:

„Ramybės“ galerijoje Palangoje (Vytauto g. 35) ketvirtadienį pradėjo veikti Beno Staškausko šiuolaikinės juvelyrikos paroda „More is Present“, o kitą savaitę lankytojams duris atvers vilnietės tapytojos Miglės Kosinskaitės kūrinių ekspozicija.

B.Staškausko „More is Present“ – tai nauja papuošalų kolekcija, kurios idėja – sekundinis manifestas, momentinė nuotaika ir charakterio išraiška. Todėl ir technologiškai ji įvairi, eklektiška, kuriant naudotos klasikinės ir eksperimentinės technikos bei visiškai naujos medžiagos. Anot menininko, šį papuošalų kolekcija skirta jaunam žmogui, kuris nebijo išreikšti savo ambicijų bei atviro požiūrio į pokyčius. Autoriui tai pirmasis žingsnis į platesnio spektro eksperimentinę platformą „More is Present“, kolekcija ateityje bus papildoma, taip pat įtraukiant ir kitas medijas – videomeną, garsą, performansą etc.

B.Staškausko juvelyrikos parodą Palangoje galima apžiūrėti iki rugpjūčio 11 d.

Tapytoja M.Kosinskaitė „Ramybės“ galerijoje pristatys savo paveikslų kolekciją, kurią sukaupė per kelerius metus. Bus ir keli 2000–2001 m. darbai. Nėra kažkokios bendros temos ar idėjos, tai tiesiog dailininkės „aukso fondas“. Tai darbai, su kuriais ji itin sunkiai išsiskirtų. Tapytoja džiaugėsi, kad dabar turi galimybę parodyti juos savo mėgstamoje galerijoje, kurioje yra ypatinga atmosfera. Kiekvienoje naujoje erdvėje, anot jos, paveikslai suskamba vis kitaip. Tapytoja tikisi patirti smagų nuotykį ir pasidalyti juo su žiūrovais pajūryje.

M.Kosinskaitės kūrinių paroda Palangoje bus eksponuojama rugpjūčio 2–17 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių