Quantcast

Po mėnesį trukusio turo Amerikoje J. Šeduikytė grįžta į Lietuvos koncertų sales

  • Teksto dydis:

Tik spėjusi grįžti iš mėnesį trukusio turo Amerikoje, Jurga Šeduikytė neketina atsikvėpti. Žinoma atlikėja tęsia gastroles po Lietuvos koncertų sales - jos naujojo albumo „Not Perfect“ pristatymo koncerto šį šeštadienį laukia Klaipėdos publika. Žinoma atlikėja sako, kad į pajūrį ji visada traukia pailsėti. Ypatingai dabar, kai su muzikantais beveik savaitę praleido intensyvioje kūrybinėje stovykloje Babtyno-Žemaitkiemio dvare.

Ypatingas statusas

Prieš porą savaičių Jurgos gyvenime atsirado dar daugiau veiklos ir pareigų. Žinoma moteris tapo nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadore. Atlikėjai šis statusas tapo didele atsakomybe ir nemenku išbandymu.

„Dalyvausiu ne tik įvairiuose kompanijos „Už saugią Lietuvą“ projektuose. Visada mėgstu surasti savo kalbą ir priėjimą prie temos. Pasirinkau savižudybių prevencijos sferą ir turiu kelias idėjas projektams, kurie, tikiuosi, prisidėtų prie psichologinio fono pagerinimo jaunimo tarpe, - sako J. Šeduikytė. - Kartais matau šalia žmogų, darantį tas pačias klaidas, - vienas būdas yra palikti jį ieškoti savo kelio, kitas - būti šalia, kai jam reikia pagalbos, provokuoti pokalbį, kuris gal net padėtų išvengti nebūtinų skaudžių patirčių, nuraminti. Tikiu, kad tik pats žmogus žino ir gali priimti sau reikalingą sprendimą. Kiti šalia yra tam, kad padėtų jam patikėti savo jėgomis. Priėmęs teisingą sprendimą, žmogus jau turi motyvaciją remtis savo jėgomis ir toliau.“

Apie pagalbą kitam Jurga daug kalba ir savo dainose. Ypatingai naujausiame albume „Not Perfect“.

„Muziką pradėjau kurti ne todėl, kad norėjau būti scenos viduryje. Dainos yra mano bendravimo būdas su žmonėmis, kuriems visada siunčiu žinutę. Naujausia savo kūryba noriu pasakyti, kad tik pripažindamas savo netobulumą gali priimti save tokį, koks esi. Su savo unikaliais būdo bruožais, poreikiais ir tik sau būdingomis emocijų bangomis. Nereikia bijoti būti savimi, būti silpnam. Savo netobulumą pripažįstantis žmogus man yra tikrai gražus ir pradeda eiti link tobulybės“, - sakė Jurga.

Kūryba dvare

Grįžus iš mėnesį trukusių gastrolių Amerikoje Jurga neketino atsikvėpti. Su savo muzikantų grupe ji išvyko į Babtyno-Žemaitkiemio dvarą, kur beveik savaitę skyrė kūrybiniams ieškojimams.

Jurga džiaugiasi, kad šešioliktą amžių menančioje aplinkoje gimė net aštuonios idėjos naujam – jau aštuntajam albumui.

„Negalėjome ramiai sėdėti rankų sudėję. Visus pagavo bendras kūrybinis sūkurys, pokalbiai, tinkamiausios formos naujam albumui paieškos. Kūrybinėje stovykloje nuveikėme labai daug. Nauja medžiaga labai šviesi, melodinga ir turinti aktyvų ritminį pagrindą“, - sako iš turo Amerikoje į Lietuvos koncertų sales grįžtanti J. Šeduikytė.

Grįžta į gimtąjį pajūrį

Septintąjį albumą „Not Perfect“ gerbėjams pristatanti J. Šeduikytė su nauja programa #NotPerfect šį savaitgalį atkeliauja į gimtąjį pajūrį. Gruodžio 9 dieną savo naujas dainas ji atliks Klaipėdos koncertų salėje.

„Pajūris yra svarbiausia vieta, kur aš visada važiuoju pailsėti nuo visų darbų. Todėl koncertai prie jūros psichologiškai irgi asocijuojasi su poilsiu. Koncerto dieną visada stengiuosi nuvažiuoti prie jūros, kuri mano gyvenime tampa vis svarbesnė“, - neslepia kūrėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juzefa T.

Juzefa T. portretas
Visą laiką verkianti dainininkė.Kaip ji gali kam patikti? Aš kai jos klausau norisi nusižudyti.Kažkokia marmurinė statula.O kad nebuvo gerų daininkų ir prastas koncertas LRT sezono atidarymo metu tai košmaras.Tik šviesos efektai ten daugiau nieko gero nebuvo.Įdomu kokie būtų kitų žiūrovų atsiiepimai apie tą atidarymą.Aš galvojau kad čia Lietuva,o pasirodo Anglija.Nacionalinis transliuotojas dainuoja angliškai KOŠMARAS.Čia mano nuomonė kiti gal mąsto kitaip. Aš apie Šeduikytę rašiau.Jai laidotuvėse tik dainuoti -visi verktų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių