Quantcast

Plokštuma sudomino užsieniečius

Neseniai ant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro fasado atsiradusi socialinio projekto „Kol gyvas“ plokštuma sulaukė didžiulio klaipėdiečių ir turistų susidomėjimo. Džiaugiamasi, kad speciali lenta žmonių norais ir svajomis užpildoma žaibiškai.

Jau savaitę uostamiesčio gyventojai ir svečiai gali dalyvauti socialiniame projekte „Kol gyvas“. Jiems tereikia ant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro fasado esančios projekto lentos pabaigti sakinį „Kol gyvas, norėčiau…“.

Praėjusį antradienį ant įstaigos sienos įrengta juoda plokštuma, teatro atstovės Jovitos Navickaitės teigimu, užrašais užpildoma labai greitai.

„Vos nuvalius senus, per kelias valandas atsiranda nauji“, – dėstė J.Navickaitė.

Tokia vieša išpažintis domina ne tik klaipėdiečius, bet ir turistus. Smalsių keliautojų grupės ne tik skaito anksčiau parašytus norus ir svajones, bet ir mielai dalijasi savosiomis.

„Atsiranda įrašų ne tik lietuvių, rusų, anglų, bet ir vokiečių, ispanų, prancūzų kalbomis“, – pasakojo pašnekovė.

Plokštumą prižiūrintys teatro atstovai pasakojo pastebėję, jog dažniausiai žmonės svajoja apie neatrastus kraštus arba asmeninę laimę.

Tarp dažniausiai pasitaikančių svajonių – kelionės į egzotiškas ar tolimas šalis, noras apkeliauti aplink pasaulį, ištekėti, sukurti šeimą, būti mylimam.

„Dažnai pasitaiko užrašų, susijusių ir su norais išmokti kažko naujo: šokių, gimnastikos, užsienio kalbų, gaminti maistą. Dažnas svajoja tiesiog laimingai gyventi, įgyvendinti svajones, daryti gerus darbus ar įkvėpti juos atlikti kitus“, – žmonių lūkesčius vardijo teatro atstovė.

Plokštumoje spalvotomis kreidelėmis užrašomi ir profesinės karjeros tikslai. Pavyzdžiui, išleisti knygą ar susirasti mėgstamą darbą.

Analogiškų plokštumų visame pasaulyje yra apie 1 tūkst. Idėja skatinti žmones trumpam sustoti ir susimąstyti apie savo ateities siekius bei svajones kilo amerikiečių menininkei Candy Chang, kuri pirmąją plokštumą 2011-aisiais įrengė Naujajame Orleane.

Plokštuma ir svajonės teatro sieną puoš iki rugpjūčio 16 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių