Quantcast

Pianisto G. Januševičiaus rečitalis skambės Klaipėdos parke

  • Teksto dydis:

Kitą savaitę savo vaikystės mieste Klaipėdoje rečitalį skambins pianistas Gintaras Januševičius, dabar gyvenantis Vokietijoje, bet kasmet čia sugrįžtantis pasidalyti savo menu ir įgyvendinti švietėjiškų sumanymų.

Koncertinės programos pavadinimą „Invictus“ („Nenugalimas“) pianistas G. Januševičius pasiskolino iš Williamo Ernesto Henley poemos, kurios autorius tikėjo, jog kiekvienas esame „likimo valdovas ir savo sielos kapitonas“. Šios programos kūriniai yra tarsi simboliai euforijos ir pergalių, atėjusių po ilgų negandų metų. Kaip jau įprasta, G. Januševičius klausytojams paruošė ne tik virtuozišką programą, bet ir su kūriniais bei jų autoriais susijusių įkvepiančių istorijų. Šis muzikas jas pasakoti geba kaip retas kitas.

G. Januševičius išgarsėjo 2004-aisiais, tapęs jauniausiu Monrealio tarptautinio konkurso Kanadoje finalininku. Dabar atlikėjas yra jau 15 tarptautinių konkursų prizininkas bei diplomantas, pasirodantis svarbiuose festivaliuose, grojantis su žymiausiais orkestrais, skambinantis rečitalius ir kamerinę muziką.

Jis mėgsta eksperimentuoti, į kiekvieną koncertą stengiasi pažvelgti kaip į nuotykį – nevengia netikėtų erdvių, formatų, publikai pristato dar negirdėtus kūrinius arba neįprastais rakursais siūlo pažvelgti į jau žinomus.

Pastaruosius 14 metų Hanoveryje įsikūręs pianistas vadovauja konkursui „Hanoverio muzikos talentų birža“, pianistų konkursui „Einbecker Klavierfrühling“, žiemos pianistų akademijai „Feuerwerk“, skaito paskaitas ir veda atviras meistriškumo pamokas visame pasaulyje.

2017-ųjų vasarą prasidėjo jo inicijuotas projektas „Klaipėda Piano Masters“, kurio novatoriškas požiūris į pianisto profesiją jau turi pasekėjų visame pasaulyje. Šis G. Januševičiaus rečitalis kartu bus ir fortepijono akademijos „Klaipėda Piano Masters 2018“ atidarymo koncertas. Jame pianistas skambins J. S. Bacho / J. Brahmso, L. van Beethoveno,  F. Lizto, S. Rachmaninovo muziką.

Koncertas vyks liepos 19 d. 20 val. Klaipėdos koncertų salės parko estradoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių